12 tipp, hogyan válassz WordPress kinézetet!

WordPress kinézet

Arról már volt szó korábban, hogy hol találhatsz ingyenes WordPress kinézeteket, de arról még nem volt szó, hogy hogyan válassz közülük, mire figyelj!

Íme a hiánypótló ellenőrző lista, mire figyelj sablonválasztáskor:

  1. Az első és legfontosabb szempont: pénzt szeretnél keresni a weboldallal? Ha igen, akkor érdemes igényeset és professzionálisat kiválasztani!
  2. Mennyi pénzed van rá? Ha szűkös a költségvetésed, akkor érdemes lehet ingyenes kinézet kiválasztásán gondolkozni. Vigyázz azonban, mert egy rosszul kiválasztott kinézet ronthatja az esélyeidet, nem biztos, hogy a kinézet megvásárlásán és/vagy elkészíttetésén kell spórolnod!
  3. Ha sablonválasztáson gondolkozol, ez azt jelenti, hogy nem szeretnél teljesen egyedi kinézetet. Ez teljesen normális dolog, de ha már így alakult, akkor olyan kinézetet válassz, amely elrendezésében nagyban hasonlít a leendő weboldalad fejedben már kialakult képéhez! Ne nehezítsd meg a saját dolgodat, hogy egy teljesen máshogy kinéző kinézetet akarsz átszabni! Megéri azt a kis plusz időt, hogy keress megfelelő kinézetűt!
  4. Előre döntsd el, hogy 1, 2 vagy esetleg 3 hasábos elrendezésre lesz-e szükséged, és ennek megfelelően keress! Ha egy új weboldalról van szó, érdemes figyelembe venni, hogy az idők folyamán egyre több funkciód lesz, ezért ezeknek előre helyet kell biztosítani az oldalsávokon!
  5. Vannak-e extra, programozói tudás nélkül állítható funkciói? Nem feltétel, de megkönnyíti a dolgokat, ha van.
  6. Keresőbarát? Vajon a Google szeretni fogja? Ha pl. a forráskódjában táblázatos kialakítást látsz, menekülj!
  7. Miután kiválasztottad a kinézetet, egyből ellenőrizd, hogy képes-e kezelni a widgeteket! Aktiváld a kinézetet, majd kattints a Megjelenés => Widgetek menüpontra! Ha ott be tudsz állítani widgeteket, akkor ezzel nem lesz gond!
  8. Szintén tesztoldalon érdemes kipróbálni a használni kívánt bővítményeket, hogy megfelelően működnek-e a kiválasztott WordPress témával.
  9. Ne felejtsd el, hogy a kiválasztott kinézet a Te weboldalad „arca” lesz! A következőket mindenképpen át kell gondolnod, és a sablon kiválasztása után beállítanod: betű és linkszínek, betűméretek, háttérszín/kép, fejléckép, felsorolások, képek megjelenítése, szövegek tördelése. Magyarán: minden olyan tartalmi elem megjelenítését ellenőrizned kell, amelyekkel rendelkezik/rendelkezni fog a weboldalad!
  10. Mennyi weboldal használja ugyanezt a kinézetet?
  11. Mennyi link van az aljában, a footer részben? Van esetleg rejtett link is? Ez utóbbi esetben ne használd a kinézetet!
  12. Extra elem lehet: a kinéznek van külön fóruma, ahol a fejlesztővel fel lehet venni a kapcsolatot? (ingyenesnél ritka az ilyen)

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.