A cikkek címének formázása egy apró trükk segítségével

Teljesen véletlenül jöttem rá arra, hogy hogyan lehet egy vagy több cikk címét formázni a WordPress rendszerben (most nem a kinézethez tartozó css fájl szerkesztéséről lesz szó).

Ugye alapesetben a bejegyzés szerkesztésénél a címhez csak szöveget írunk. Kipróbáltam, hogy mi van akkor, ha nem.

Ha a cím elé és után beírjuk a következő html tageket, annak megfelelően fogja a rendszer formázni az adott cikk címét:

  1. <b> és </b> – félkövér
  2. <font color=”00FF00″> és </font> – betűszín (a https://www.webfx.com/web-design/color-picker/ segítségével ki lehet keresni a színeknek megfelelő 6 karakteres színkódot, amit a példa esetében a 00FF00 karaktersorozat helyére kell beilleszteni)
  3. <i> és </i> – dőlt betű
  4. stb.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“A cikkek címének formázása egy apró trükk segítségével” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia!

    Nekem az a gondom a szövegszerkesztővel (kibővitett) hogy nem úgy jelenik meg
    az oldalon az elrendezés ahogy a szerkesztőben pl. sorközöket sem tudom sokszor egyformára hozni ha pedig kis képet szurok be a sorok elé akkor ami a szerkesztőben egymás alatt van az az oldalon teljesen szétcsúszik.
    Ezt hogy lehet orvosolni. Vagy mit kell beállítani.

    jumbo50

  2. 1. Ha pl. a képek nem oda vannak igazítva az éles oldalon, ahol a szerkesztőfelületen, akkor az valószínűleg a kinézett css fájlja miatt van.
    2. Sajnos a kibővített szövegszerkesztő meg tud érdekes dolgokat csinálni, főleg, ha nem ott írod meg a bejegyzést, hanem máshonnan másolod be.
    3. Ha képet szúrsz be, és szétcsúszik az oldal, azért is lehet, mert nem biztos, hogy van mellette annyi szöveg, amennyi kellene, hogy a mellette lévő helyet teljesen kitöltse, így a következő kép felcsúszhat mellé!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.