De jól néz ki! Ez WordPress? Vajon mi a kinézet neve?

Volt már olyan veled, hogy egy weboldalt nézegettél, és felmerült benned a címben szereplő kérdések bármelyike? Ha igen, és értesz hozzá, akkor ezután nyilván az következett, hogy megnézted az adott weboldal forráskódját, majd kinyerted onnan a szükséges információkat, pl. a kinézet fájljait tároló mappa nevéből és/vagy a css fájlból, vagy egyéb módon.

Mostantól meg könnyebb dolgod lesz, sőt, még extra információkat is megtudhatsz egy-egy WordPress weboldalról. Persze csak olyanokat, amelyeket a forráskód megnézésével is kinyerhetnél. De miért is turkálnánk a forráskódban, amikor van rá egyszerűbb megoldás is?

A „Milyen WordPress kinézet ez?” weboldal használatával könnyedén megtudhatjuk a minket érdeklő információkat. Ehhez nem kell mást tenni, mint a minket érdeklő weboldal címét bemásolni az ott található mezőbe, majd a „Check Site” (oldal ellenőrzése) gombra kattintani.

Ezután két dolog történhet:

1) A weboldal nem WordPress. Ezt jelzi is a weboldal. Ezzel most nem foglalkozok, hiszen nem erről szól ez az oldal.

2) A weboldal WordPress. Ekkor a weboldal kinyeri a forráskódból és a fájlokból az információt, és ha elérhető, akkor megmutatja a használt kinézet nevét, elérhetőségét, szerzőjét. SŐT, extraként még a használt bővítményekről is készít egy listát, amely mellé egyből felajánl egy Google keresést is, vagy egy kattintással átmehetünk a bővítmény wordpress.org-os lapjára.

Plusz remek funkció: felül található egy „Most Popular” menüpont, ahol meg lehet nézni, hogy mely kinézetek a legelterjedtebbek, illetve mely bővítményeket használják a leggyakrabban a lekérdezett weboldalakon.

Frissítés:

  • Hasonló weboldal, és más információkat is megmutat egy-egy domainről: https://builtwith.com/
  • Hasonló szolgáltatás: wpthemedetector.com

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“De jól néz ki! Ez WordPress? Vajon mi a kinézet neve?” bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. Nagyon jóóóó!!!!!!!!!!!

    Tetszik, nem is tudtam, hogy létezik ilyen. Köszönet érte.

    Ilyenek jöhetnek a jövőben is! Gratula!

  2. WOW! Ádám, Te mindig találsz valami érdekeset 🙂
    A plugin felismerés ugyan nem minden esetben teljes körű, de így is bőven több, mint amire egyébként számítana az ember!

  3. Csatlakozom az előttem Tamáshoz és Tiborhoz — nagyon érdekes, nagyon jóóó! Ádám , jöhetnek még ilyenek a jövőben 😉

  4. Ma egy olyan WordPress funkciót mutatok majd meg (11:52-re van időzítve), amely hasznosnak ugyan nem hasznos, de 99%, hogy nem ismeritek! 😉

    De ha utólag mégis összetalálkoznátok vele, már ismerni fogjátok, nem kell majd megijednetek!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.