Facebook doboz beillesztése WordPress weboldalra

Röviden összefoglalom, hogy az alábbi képen látható Facebook dobozhoz hasonlót hogyan lehet létrehozni, és beilleszteni egy WordPress weboldalba.

2022/02-ben is működő, új megoldás:

Ezt a kódot kell használni:

A 2. és 5. sorban látható URL-t ki kell a saját Facebook oldal elérhetőségére cserélni.

A végeredmény ilyen lesz:

A kód innen tölthető le. Egy HTML widgetbe a legegyszerűbb tenni.

Régebbi minta:

Facebook doboz
Facebook doboz

Facebook doboz beillesztése, lépésről lépésre:

  1. Első lépésként meg kell látogatni a https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin url-t.
  2. A „Facebook Page URL” részhez be kell másolni a megjeleníteni kívánt Facebook oldal URL-jét (pl.: http://www.facebook.com/wordpressvideo )
  3. A szélességnél („Width”) pixelben meg kell adni, hogy milyen széles legyen a doboz. Ezzel lehet, hogy kísérletezni kell, amire pontosan eltalálod, hogy a weboldaladon milyen szélességű doboz elhelyezésére van lehetőséged.
  4. Miután az előző pontokkal végeztél, a „Get Code” gombra kell kattintani.
  5. A megjelenő ablakból ki kell választani az egyik kódot, majd ezt ki kell jelölni, és a kinézeted megfelelő fájljába be kell másolni. Ha pl. azt szeretnéd, hogy minden bejegyzés előtt jelenjen meg a Facebook doboz, akkor a WordPress weboldalad adminisztrációs felületén a „Megjelenés” => „Szerkesztő” menüpont alatt az éppen használt kinézeted single.php fájljába kell beilleszteni az előbb már vágólapra helyezett kódot, pl. a bejegyzések címe és tartalma megjelenítésére szolgáló kódrészletek közé.

Alternatív lehetőség 1.

Leírás a másik blogomon.

Alternatív lehetőség 2.

Bővítményes megoldás:

Facebook Like Box Widget bővítmény letöltése

Telepítés és aktiválás után a Widgetek között megjelenik egy „Facebook Like Box widget” nevű, amelyet a megfelelő oldalsávi/láblécbeli widget-helyre húzva könnyedén meg tudunk jeleníteni egy Facebook like box-ot. A widgetnek egyszerűen tudunk címet adni, tudjuk méretezni, illetve egy sima link beillesztéssel a saját Facebook oldalunk dobozát láthatjuk viszont a weboldalon.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.