Hírek – 2013. december 13.

Az utóbbi időben több fejlesztést is eszközöltem a weboldalon. Mivel többnek nagy jelentősége van, gondoltam megosztom veletek:

1. Megújult menüsor – ne szokjatok hozzá, le lesz cserélve a kinézet is. 🙂

menusor

382. Ciki, nem ciki, „lyukas volt a suszter cipője”: az oldal indulása (~3,5 év) óta 2.9.2-es WordPress szolgálta ki a látogatókat. Ennek oka az volt, hogy a tagsági rendszeres bővítmény megadta volna magát frissítéskor, és eddig nem akartam ezt megkockáztatni éles weboldalon. Persze minden más biztonsági beállítást elvégeztem korábban a weboldalon, és szerencsére nem is törték fel soha, pedig próbálkoztak. De ezen kívül több problémával meg kellett küzdenem a frissítéskor, amelyet végül megcsináltam. Tegnapelőtt (2013.12.11) frissítettem 3.7.1-es WordPress-re az alaprendszert, ma pedig WordPress 3.8-ra. Az átállás folyamán csupán 4 percig voltak elérhetőek a videók azok számára, akik nem is előfizetőim.

3. Háromféle videólejátszó volt használatban. Ennek oka, hogy amikor találtam jobb lejátszót, onnantól kezdve mindig a jobbat használtam, de nem frissítettem a régi videók lejátszóját. 180 videó alatt a ProPlayer nevű volt használva, 20-nál a FV WordPress Flowplayer, valamint az összes többinél egy HTML5 lejátszó. Az előbbi 200 videó alatt kicseréltem a lejátszót erre a legújabb, HTML5 alapúra.

Miért volt ez jó?

  • Megszűnt egy rakás adatbázis terhelés (~1,5 év alatt ~170 000 sor, 64 MByte felesleges adat), gyorsabb lett az oldal, a Google PageSpeed szerint 100-as skálán 71-ről felment 81-re.
  • Internet Explorerrel is nézhetőek a videók.
  • Gyorsabb lett a lejátszó.

81

4. Sokan panaszkodtak, hogy átláthatatlan az oldalsáv. Ez is egyszerűsítve lesz, illetve tervbe van véve további egyszerűsítés.

Összességében egy szebb, gyorsabb, egyszerűbb weboldal lett a végeredmény, használjátok egészséggel! 🙂

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“Hírek – 2013. december 13.” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.