WordPress oldalak: egyedi url beállítása az alapértelmezett helyett

A régebbi WordPress sablonokban nincs arra lehetőség, hogy a kinézet egy előre meghatározott helyére egy egyedi menüt helyezzünk el, az ilyen kinézetekben úgy épül fel a menüsor, hogy az összes oldal listázásra kerül.

Arra most nem térek ki, hogy mennyire bosszantó volt ezeknél a kinézeteknél, hogy a menüpontok sorrendjét úgy lehetett meghatározni, hogy mindegyiknél megadtunk egy értéket, mert ez ugyan kellemetlen, de elviselhető kompromisszum. Ám az, hogy az ilyen kinézetek menüsorába csak (minimális, de akkor is) programozással tudtunk beletenni egyéni url-t, az bosszantóbb.

Mondok egy példát, hogy mire gondolok: vannak olyanok, akik blogot pl. a blog.hu weboldalon vezetnek. A mai WordPress kinézeteknél gond nélkül be tudunk tenni egy egyedi menüpontot a menüsorra blog névvel, amire kattintva – akár új ablakban – megnyílik a külön címen elérhető blog. Ezt a régi típusú kinézetekkel nem tudjuk megcsinálni ilyen egyszerűen.

Egészen mostanáig, amikor már rendelkezésünkre áll olyan bővítmény, ami ezt a funkciót alternatív módon beépíti a WordPress-be.

Mit kell tenni?
Az alábbi, PROFI PLUSZ tagsággal elérhető videón megmutatom.


Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.