WordPress 3.1 bemutató, újdonságok (Reinhardt)

WordPress 3.1
WordPress 3.1

Megjelent a WordPress 3.1-es, Django Reinhardt jazz zenészről elnevezett verziója, ideje hát, hogy írjak róla pár szót. Két órát teszteltem, összefoglalom a tapasztalataimat.

A leírás alatt egy közel 11 perces videó vár! Mivel a videót két óra tesztelés után most forgattam, nem vágtam meg (néhol gondolkozom, hogy mi jön 🙂 ), azért remélem hasznodra válik, és a segítségemmel az újdonságokra felkészülve fogod várni a WordPress új verzióját!

10 kiemelt fejlesztés, újdonság:

  1. A bejegyzéseket különböző – előre meghatározott – sémák szerint lehet megjeleníteni, akár kategóriánként más-más kinézetben!
  2. Gyorsított admin felület: ajax segítségével gyorsabb lett a bejegyzések és az oldalak közötti keresés!
  3. Egyszerűsített adminisztrátori felületre vezető linkek lettek elhelyezve az oldal tetején, így a legfontosabb funkciók mostantól egy kattintással bárhonnan elérhetőek!
  4. A SEO sempontból fontos belső linkelés megkönnyítése a megújult link hozzáadása gomb, valamint a hozzá tartozó felület segítségével.
  5. A felhasználók ezentúl több szempont szerint fognak tudni a tartalomban keresni.
  6. A hálózati admin felület menü külön lett választva a weboldal adminisztrációs részétől, így sokkal átláthatóbb lett, mint a WordPress 3.0 verziójában volt.
  7. Elvileg ez az utolsó WordPress verzió, amely megelégszik 5.2 verziónál régebbi PHP-val a szerveren. Elméletileg a 3.2 verziónak már szüksége lesz erre a verzióra, valamint MySQL-ből is minimum 5.0.15 kell majd a hibátlan működéshez.
  8. Kék admin színséma frissítése, az admin css fájlának egyszerűsítése.
  9. Egyedi bejegyzés típusokénti archívum létrehozásának lehetősége.
  10. Elfelejtett jelszó funkció frissítése, kényelmesebbé tétele.

WordPress 3.1 bemutató videó (ha nem indul el, kérlek nézd meg másik böngészővel, és egy hozzászólás formájában küldd el az operációs rendszered nevét, és a böngésződ pontos verziószámát!!!):

AnagyZ kollégának köszönöm a figyelmeztetést, a videón 3:30-nál félremondtam, nem Windows Importert akartam mondani, hanem WordPress Importert!

Megtetszett a WordPress egyszerűsége? Szeretnéd elsajátítani a WordPress használatát? Nézd meg a tudásanyag 131 videó tartalomjegyzékét, és vegyél WordPress videós tagságot!

Összegezve: Egyre távolodik az idő, amikor a WordPress-t kizárólag blogolásra lehetett használni, immáron annyira felhasználóbarát és egyszerű a kezelése, olyan kiterjedt funkciólistával rendelkezik, hogy bátran kijelenthetem, hogy mindenkinek WordPress-t kellene használnia a saját weboldalához 🙂

Letöltés

  • Egyelőre csak angol nyelven érhető el a WordPress 3.1 kettes BÉTA verziója (amíg csak ezt látod itt, kizárólag teszt oldalon használd az új verziót!)
  • WordPress 3.1 magyarul, nem béta, stabil változat! (még nem elérhető, hamarosan!)
Vajon a 3.1-es verziót is leg fogják tölteni 27,5 millió alkalommal?
Vajon a 3.1-es verziót is leg fogják tölteni 27,5 millió alkalommal?

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“WordPress 3.1 bemutató, újdonságok (Reinhardt)” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Kedves Ádám már jeleztem, hogy a videókat nem lehet lejátszani, illetve megnézni.
    Nem tudom, hogy csak nálam jelentkezik ez a probléma vagy más is jelezte már.

    Üdvözlettel:

    Éva

  2. Szia Éva!

    Köszönöm az ismételt jelzést! Az előző jelzésedre írtam vissza az adott témánál, de arra sajnos nem kaptam választ, így azt hittem, hogy megoldódott a probléma!

    ui.: Kérlek próbáld meg másik böngészővel megnézni a weboldalt, hátha elindul a videó. Sajnos jelenleg nem megy minden böngészővel a videólejátszás, de már keresem a probléma okát!

    Köszönöm:

    Szűcs Ádám

  3. Csak a hibakeresésedhez:

    Oprendszer: Sabayon linux 3.5, x86-64 2.6.26 kernelverzió
    Böngészők (mind linuxos változat):
    Opera 9.52 – eredmény: kb 200×200-as szürke kocka a lejátszó helyén.
    Konqueror: 3.5.10 – eredmény: forog a loader…
    Firefox: 3.0.2 – eredmény: forog a loader…
    Seamonkey 1.1.7 – lejátsza.

  4. Linux alá javaslom a vlc lejátszót telepíteni és amikor teszi fel rákérdez, hogy integrálja-e magát a böngészőkbe. válaszod igen és mindent le fog játszani. kivéve a wmv formátumot ezt a szinaptikban a wmv szóra keresve a codek (3 fájlból áll) telepítésével lehet működésre bírni.

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.