Megjelent a WordPress 5.0!


Többszöri halasztás után a Mikulás meghozta a WordPress 5.0-ás (“Bebo”) verzióját, amely Bebo Valdés jazz zongoristáról kapta a nevét. Új alapértelmezett kinézettel, új bejegyzés- és oldalszerkesztő felülettel (Gutenberg) rendelkezik.

WooCommerce-t használsz?

Minimum 3.5.1-es verzióra frissítsd a WooCommerce-t fel, mielőtt a WordPress-t 5.0-ra frissíted!

Működni fog minden, ha frissítesz?

Ezt sajnos nem lehet garantálni nagyobb verzióváltásoknál. Azt javaslom, hogyha fontos, hogy üzembiztosan működjön a weboldalad, akkor egy tesztkörnyezetben frissítsd le a rendszert, és csak utána végezd ezt el az éles rendszeren is.

És mindenekelőtt készíts egy teljes biztonsági mentést a weboldaladról, hogyha bármi balul sülne el, könnyen vissza tudd állítani a korábbi, még hibamentes állapotot!

Ki szeretnéd kapcsolni a Gutenberget?

Megteheted, ugyanis a fejlesztők 2021 végéig támogatják a régi, ún. “Classic editort”. Mutatok 2 megoldást is arra, hogyan állíthatod vissza a régi szerkesztőfelületet.

Érdemes várni a frissítéssel?

Percek alatt nagyon sokan letöltötték az új WordPress verziót.

Ha van biztonsági mentésed a weboldalról, akkor nem fogsz semmit veszíteni azzal, ha vársz az 5.0.1-es verzióig, és csak akkor frissítesz.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!

WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.