Megjelent a WordPress 5.1 “Betty”

1-2 hete írtam az 5.1-es WordPress verzió újdonságairól, és immáron máris elérhető az új verzió! Az 5.1-es verzió is egy jazz zenészről (ez hagyomány a WordPress-nél) kapta a nevét, most jelesül Betty Carter jazz énekesről.

Mit kell tenned?

Menj a “Vezérlőpult” => “Frissítések” menüpontra, és frissítsd a weboldaladat a legújabb WordPress verzióra. Persze előtte érdemes azért egy teljes biztonsági mentést készíteni a weboldalról.

Véleményem szerint érdemes az azonnali frissítés helyett várni pár napot. Egyrészt a frissítő-szerver most nagyon le lesz terhelve, másrészt előfordulhat, hogy kiadnak egy 5.1.1-es verziót is, amely egy stabilabb verzió lesz.

WordPress 5.1 letöltések száma, pár perccel a megjelenés után

Mik a legfőbb újdonságok?

A 5.1-es WordPress verzió újdonságairól itt írtam nemrég. Általánosságban a teljesítményen próbáltak javítani minél többet a fejlesztők.

De címszavakban az újdonságok: fehér képernyő védelem, Health Check (Webhely egészség) funkció, debug.log egyedi helyre való helyezése, gyorsabb gutenberg szerkesztő, stb.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!

WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.