A multiblog (bloghálózat) aktiválása, létrehozása almappás rendszerben

A wordpress bloghálózat létrehozásának egyik (egyszerűbb) módja. A WordPress 3.0 segítségével könnyedén létrehozhatsz egy kisebb-nagyobb közösséget a weboldal(i)d körül!

Az alábbi videón részletesen megmutatom, hogy mit és hogyan kell módosítani, létrehozni, törölni, hogy a multiblog funkciónak köszönhetően létrehozott blogok a következőképpen (egy új blog vagy weboldal egy új almappa) legyenek elérhetők:

  1. sajatdomain.hu/felhasznalo1
  2. sajatdomain.hu/felhasznalo2

Sikeres (nem WordPress) példa erre: facebook.com, wikipedia.org => ugyan ez a kettő nem a legjobb példa, hogy arra jó példák, hogy a facebook profiloldalai, illetve a wikipedia szócikkei aldomainek nélkül is nagyon erős oldalt alkotnak.

Véleményem szerint nem erősebb az aldomaines rendszer az almappásnál, és ez fordítva is igaz, hiszen nem az a lényeg ez esetben, hogy hogyan indulunk el, hanem, hogy milyen módszerrel haladunk a cél felé. Mindkét esetben megkaphatja a fődomain erejét az aloldalak többsége, így szerintem szimplán a szimpatikusabbat érdemes választani.


Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.