Bemutatkozás

Szűcs Ádám WordPress fejlesztő és oktató vagyok, a WordPress videók weboldal és tudásanyag megálmodója és létrehozója. Egyszerűen imádom a WordPress rendszert!

Gyors infók:

Szűcs Ádám

1985-ben születtem Budapesten. Jelenleg is Budapesten élek, a XVIII. kerületben.

Kedvenc időtöltéseim közül kiemelkedőek azok, amelyeket a szabadban tölthetek: túrázás, kerékpározás. Ezeken felül az dartsozás, olvasás (különösen: önképzés – a csatolt képen az ön- és vállalkozásfejlesztés témában olvasott könyvekkel vagyok látható) és a Forma-1 szerelmese is vagyok.

Hobbim, hogy néhány évente megtanulok valami teljesen újat. Így szereztem az idők folyamán többek között sportszervező-menedzser, ingatlanközvetítő, magánnyomozó végzettségeket is.

Szakmai összefoglaló

A mai napig 510 weboldalt készítettem (tényleg én csináltam, nem egy általam vezetett csapat), 1900+ szakmai cikket írtam, 1100+ ügyfélnek segítettem, 17 éves webes tapasztalatot szereztem, ami mellett 12,5 éve tanítom is a WordPress használatát.

A sikeres online vállalkozás építőelemei címmel egy 312 oldalas szakmai könyvet is írtam az online marketingről, vállalkozásfejlesztésről.

Alapértékeim

A munkám soron magas fokú precizitás, megbízhatóság, gyorsaság és lényeglátás jellemez. Célom, hogy minden ügyfelem elégedetten távozzon – legyen szó bármiről a könyvvásárlástól kezdve a személyes konzultáción keresztül az ÖRÖKÖS WordPress videók hozzáférés megvásárlásáig bezárólag.

Az alábbiakban bemutatom a rövid történetemet, hogy hogyan jutottam idáig.

2005, a kezdetek

2005 végén „csináltam” először „weboldalt”. Direkt a két idézőjeles szó, mert mai szemmel a végeredmény már nem mondható weboldalnak. HTML kódolásban, CSS kóddal „csinosított” (jól látod: idézőjel = nem lett csinos), kezdetleges megjelenésű valami lett a végeredmény. Majd ahogy rájöttem, hogy tetszik az, hogy a kódokat alakítva végeredményként születik egy weboldal.

2006-ban, pár hónap gyakorlás után csináltam magamnak egy weboldalt, amin meghirdettem, hogy weboldalakat csinálok. Ez azóta is a fő zászlóshajóm. Innen aztán elkezdtek beesni ajánlatkérések, és ekkor elkezdtem weboldalakat csinálni, immáron megrendelésre.

HTML és e107 weboldalak

Mivel a HTML kódolás időigényes volt, továbblépési lehetőséget kerestem. Arra gondoltam, hogy ennél biztosan van hatékonyabb megoldás is. Ekkor jöttek képbe a tartalomkezelő rendszerek, amelyek közül többet ki is próbáltam. Többek között ezeket: e107, Joomla, Drupal.

Egyik sem tetszett igazán, bár az e107 rendszer azért emlékezetes számomra, mert emiatt kerültem kapcsolatba először az oktatással. Történt ugyanis, hogy egy angol nyelvtanár megkeresett, hogy e107 alapokon fut a weboldala, és szeretné jobban megtanulni a használatát. Megkérdezte, hogy értek-e hozzá, tudok-e segíteni? Megértettem, hogy nem profinak kell első körben lennem, hanem csak egy kicsit tapasztaltabbnak, mint a megrendelő, hiszen akkor már hasznára tudok lennie. Korábban láttam már belülről az e107 rendszert, de nem volt igazán releváns tapasztalatom vele. Azonban volt az első óráig pár napom, így felkészültem, aminek eredményeképpen egy hosszabb távú együttműködés született a dologból.

WordPress-es pályafutásom kezdete

Aztán 2006-ban vagy 2007-ben jött a WordPress, és úgy éreztem megtaláltam azt, amit mindig is kerestem. Rohamtempóban vetettem bele magamat a tanulásba, és az akkori főállásom mellett rengeteget tanultam. Akkoriban (még a Facebook térnyerése előtt) egy webmester fórum (SEO fórum volt a neve) volt a legfőbb hazai tudásforrás. Ezen felül angolul lehetett a keresőben információkat találni, illetve a szebb napokat is megélt lap.hu gyűjteményeiben is fel lehetett fedezni hasznos webes tudást átadó linkeket.

Ekkor már WordPress alapokon készítettem weboldalakat az ügyfeleimnek, és vagy személyesen, vagy online mutattam meg nekik azt, hogyan kell használniuk az átadott weboldalt, hiszen már akkoriban is fontosnak tartottam, hogy amiért fizetnek azt használni is tudják.

Esetleg írásos dokumentációt is kaptak tőlem, de sajnos akkor még messze nem tudtam olyan összeszedetten írni, mint ma. Illetve írásban a technikai dolgok nehezen emészthetőek, így be kell ismernem – nem volt olyan hatékony a dolog.

WordPress oktatás – a kezdetek

Egy sok órás egyéni WordPress oktatás után merült fel az igény, hogy amit elmondok, nem teljesen marad meg, mert egyszerre túl sok az átadni próbált információ. Ekkor született meg az ötlet, hogy képernyővideók segítségével vezetem be az érdeklődőket a WordPress weboldal készítés rejtelmeibe, így többé nem fordulhat elő, hogy lemaradnak, valamit nem értenek, hiszen a WordPress videókat akár többször is meg lehet nézni, így biztosítva van, hogy mindenki a saját tempójában haladjon.

Ez működött is, sokkal hatékonyabb volt, mint a korábbi „szó elszáll” típusú egyszeri tudásátadás – ami mint feljebb írtam is, nem volt igazán hatékony.

Emellett nekem plusz haszon lett az, hogy egy-egy ismétlődő dolgot csak egyszer kellett felvennem, és akkor is meg tudták nézni az ügyfeleim, amikor én éppen nem értem rá.

WordPress oktató videók – a kezdetek

2007 és 2009 között már megjelentek olyan pályatársak (már rég megszűntek, vagy átalakultak), akik WordPress oktatással foglalkoztak. Voltak online oktatók, illetve tantermi képzést tartók is.

2009 végén, vagy 2010 elején az egyikük élő előadására elmentem versenytárselemzés céllal, és úgy jöttem el onnan, hogy ezt én sokkal jobban is tudnám csinálni. És szerencsére a piac ezt igazolta vissza, hiszen én azóta is aktívan űzöm ezt a foglalkozást.

Ez (a pályatárssal való élő találkozás) adta meg a végső lökést, hogy megcsináljam rendszerezett formában a komplett WordPress rendszert bemutató WordPress videók weboldalt, amelyet a fentiek után, 2010-ben indítottam útjára, ha jól emlékszem 76 vagy 79 videóval, a maitól teljesen eltérő hozzáférési szintekkel. Ma pedig már több mint 600 videó áll a tanulók rendelkezésére.

A WordPress videók indításától kezdve megnyílt a lehetőség az ügyfélkörömön kívülről jövők számára is, hogy az általam készített WordPress videókhoz előfizetést lehessen vásárolni.

Miért szívügyem a WordPress oktatás?

A fentieken túl nagyon zavart, hogy az átlagemberek szerint csak programozó készíthet weblapot, ezért is hoztam létre a WordPress videók online tanfolyamot. Hiszen ha én programozói végzettség nélkül meg tudtam tanulni a WordPress használatát (és ami ennél is fontosabb: a weboldal készítés mikéntjét!), akkor bárki meg tudja ugyanezt tenni. És ebben szeretnék minél több embernek segíteni.

WordPress oktatók Magyarországon

Szerencsére az idők során a „kikopott” konkurensek helyére jöttek újak és ügyesebbek, akik nagyszerű munkát végeznek. Az ügyfelek elégedettségén kívül ők adják számomra a motivációt, hogy minden esetben a megszokott, magas színvonalon szolgáljam ki a tanulóimat, és ügyfeleimet.

Alapelvem, hogy sallang- és hypementesen mutassam be a hatékony webes megoldásokat.

2011 óta főállású vállalkozó vagyok

Míg korábban mellékállásban (szintén vállalkozás keretein belül) WordPress-eztem, 2011 óta megszakítás nélkül kizárólag a vállalkozásomból, illetve a weboldalaimból és ajánlások útján megszerzett munkákból élek, és hosszú távra tervezek a szakmában maradni, ezért folyamatosan képzem magamat, hogy a tudásom naprakész maradjon.

Miért nem építek csapatot?
Felmerülhet benned a kérdés, hogy ekkora szakmai múlt után miért egyedül csinálom. Tudatos döntés eredménye, hogy egyelőre nem építek csapatot, és emiatt nem fejlesztem a vállalkozásomat egy következő szintre. Ennek a döntésnek a hátteréről „A sikeres online vállalkozás építőelemei” című könyvemben írtam részletesebben.

Segíthetek?

Számtalanszor visszaköszönt már, hogy nem mindenkinek egyértelmű: a WordPress oktatás mellett weboldalakat és webáruházakat is készítek, illetve meglévők fejlesztésében is tudok segíteni. Ha egyéni konzultációt szeretnél, akkor is állok a rendelkezésedre.

Főbb webes szolgáltatásaim:

Ha szimpatikus vagyok neked, és szeretnél kapcsolatban lépni velem, hívj fel bátran a +36 70 623 8822-es számon. Néhány pályatársamtól eltérően én elérhető vagyok telefonon, nem veszem rossz néven, ha felhívnak. Ha nem tudom éppen felvenni, akkor vissza foglak hívni.

Ha pedig úgy kényelmesebb, az alábbi űrlap kitöltésével tudsz üzenni nekem, vagy közvetlenül az info@szucsadam.hu címre is tudsz írni.

    Kérlek add meg az adataidat az ajánlatkéréshez.

    Név (szükséges)

    E-mail cím (szükséges)

    Telefonszám (nem kötelező)

    Miben segíthetek?

    Robot-ellenőrző kérdés:

    Az űrlap elküldésével hozzájárulok az adataim kezeléséhez.

    Ha probléma adódna az űrlap elküldésekor, kérlek hívj a +36 70 623 8822-es számon vagy írj az info@szucsadam.hu címre. Köszönöm!

    Adatvédelmi tájékoztató

    WordPress segítséget keresel?

    Kérj díjmentes árajánlatot!

    Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.