WordPress honlapkészítés mesterséges intelligenciával (A.I.)

Adam Preiser (CartFlows) és Sujay Pawar (Astra kinézetbe segített be) együtt készített egy alkalmazást, amellyel pár perc alatt lehet készíteni saját weboldalt.

Na persze nem komplett weboldalt, de félelmetesen jó az, amit tud ez az egyszerű megoldás.

ZipWP.com

Az alkalmazás a ZipWP.com oldalon érhető el, és 3 weboldalig (egyenként 24 óráig) ingyenesen használható.

Kérdezheted, hogyha egy ilyen átmeneti megoldás, miért írok róla? Azért, mert a technológia zseniális. Ezen felül megmutatom, hogyan tudod elhozni saját tárhelyre az ott elkészített weboldalt, így a létrehozott weboldalt ténylegesen fel is tudod használni.

Weboldal készítés mesterséges intelligencia bevonásával

Első lépésként a ZipWP.com weboldalon kell regisztrálnod. Regisztráció az e-mail címed megerősítésére van szükség. Ezután máris indulhat a móka, és létre is tudod hozni a saját weboldaladat. Kicsit több, mint 5 perc alatt (a landing oldal 1 perces ígéretével szemben), de azért nem rossz.

Mutatom egy videón:

Ilyen egy kész weboldal, amit a ZipWP-vel készítettem:
(a kép azért más, mint ami a videón van, mert arról a weboldalról elfelejtettem képet csinálni)

Lenyűgöző, ugye?

A videóról lemaradt:
A bejelentkezési nevet és jelszót mentsd el, mert szükséged lesz rá akkor, ha a következő videón látott módon átmásolod az A.I.-s weboldalt egy saját tárhelyre.

Veszélyes ez a megoldás a webes szakmára?

Nem. Az egyik kedves ügyfelem több mint 4 hónapja, az ezzel a kiegészítéssel küldte el a levelét a ZipWP-ről: „Gyorsabban készíthetsz vele weboldalakat, de esetleg csökkenhet is miatta a megbízásaid száma.”

Akkor ezt írtam vissza, és ezt továbbra is tartom. A hozzáadott érték hiányzik belőle. Attól, hogy „ránézésre” weboldalnak néz ki a végeredmény, attól még nincs készen. A háttérből minden hiányzik, ami kell egy weboldalra. Pl.: Piackutatás, tervezés, biztonság, keresőoptimalizálás, marketing, betanítás, stb.

Inkább az iparágnak megfelelő hangulatú weboldal alapjának kialakítására alkalmas, mintsem egyedi igények kielégítésére, hiszen az egyedi igényeimet (pl.: legyen webshop is, meg referenciák, árak menüpont) lazán kihagyta az A.I.

De alapnak tehát jó lehet a ZipWP által készített weboldal, ugyanis Astra kinézetre épülő weboldalt készít, amely a GeneratePress után szerintem az egyik legjobb választás, ha gyors weboldalt akar valaki készíteni.

Ettől függetlenül egy értékes és érdekes szolgáltatásnak tartom ZipWP-t, amely (vagy más hasonló app) meghatározhatja/változtathaja később a webes szakmát. A hangsúly a később szón van, mert most nem tart azért ott a technológia.

A weboldal saját tárhelyre költöztetése

Mivel nincs tiltva a bővítmények telepítése, ezért FTP hozzáférés nélkül is tudunk mentést csinálni a weboldalról, amit egy saját tárhelyre át tudunk másolni. Most a All-in-One WP Migration and Backup nevű bővítményt fogom erre a célra használni.

Ennek a használatát megmutatom az alábbi videón, amelyet aktív tagsággal tudsz megtekinteni:



Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.