Hogyan lehet felülírni WooCommerce sablonokat a kinézetben?

A WooCommerce sablonfájlok tartalmazzák a webáruház egyes látható részeinek felépítését és a HTML e-maileket. Szeretnéd ezeket módosítani? Mutatom mit tegyél!

Hol találthatóak a sablonok?

A /woocommerce/templates mappában vannak a sablonfájlok. A mappa felépítése:

A fájlok egyébként itt is böngészhetőek. Ezekben a fájlok mindig tartalmaznak egy „hook”-ot, amely arra szuper megoldás, hogy a tartalmak hozzáadását és mozgatását (a gyerek kinézet functions.php fájljában lehet így a módosításokat vezetni) a fájlok módosítása nélkül el lehet végezni. Ez pedig azért jó, mert a WooCommerce frissítés így nem fogja felülírni a módosításokat. Ha nem szeretnél hook-okkal foglalkozni, olvass tovább.

Hogyan kell a WooCommerce sablonokat módosítani?

A legbiztonságosabb (és „frissítésálló”) módja a módosításnak, ha a kinézeted gyerek kinézetébe bemásolod egy WooCommerce mappába (megfelelő struktúrával) a módosítani kívánt fájlt. De úgy, hogy a /templates mappát kihagyod. Egy példa, ha az új rendelésekről szóló adminisztrációs e-mailt szeretnéd módosítani:

A wp-content/plugins/woocommerce/templates/emails/admin-new-order.php fájlt ide kell másolni: wp-content/themes/gyerek-kinezeted/woocommerce/emails/admin-new-order.php.

Az így létrehozott fájl felül fogja írni a WooCommerce bővítmény fájlrendszerében lévő verziót. Egy minta:

A példa hatására a rendelés utáni oldal megjelenése felül fog íródni a gyerek-kinézetben elhelyezett „rendelés utáni oldal” sablonjával.

Erre figyelj! Ha elavult Woo sablont tartalmaz a kinézeted, akkor időnként frissíteni kell azt is. Erről itt találsz egy leírás.

Mikor nagyon hasznos a sablonok felülírása?

Többek között az alábbiakra lehet használni:

  • Pénztár oldal egyedire szabása.
  • Kosár oldal módosítása.
  • Visszaigazoló oldal módosítása.
  • A tranzakciós levelek üzeneteinek és tartalmainak egyedivé tételére. Mivel a fordítások sokszor nem az ügyfél igényeinek megfelelőek, ezért talán ezt a funkciót használom a leggyakrabban a sablonok módosításánál.

Egyedi sablon létrehozása

Ha egyedi sablont akarsz létrehozni, akkor a add_theme_support funkcióval deklarálni kell a kinézetben. Ha a kinézeted rendelkezik woocommerce.php fájlal, akkor nem tudod felülírni a woocommerce/archive-product.php egyedi sablont a kinézetben mivel a woocommerce.php elsőbbséget élvez a többi sablonfájllal szemben. Ennek célja a megjelenítési problémák elkerülése.

Forrás (részben):
https://woo.com/document/template-structure/

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.