WooCommerce rendelés utólagos módosítása

Viszonylag ritkán van szükség rá, ezért kevésbé ismert, hogy egy webshopban leadott rendelést az adminisztátorok tudnak szerkeszteni a „Rendelések” alatt.

Hol vannak a rendelések a WooCommerce webáruházakban?

A WooCommerce =>Rendelések menüpont alatt lehet megtekinteni az összes korábban beérkezett, teljesített, függőben lévő, szállítás alatti, stb. állapotú megrendelésről. Tehát rendelésállapottól függetlenül minden rendelést kilistáz itt a rendszer. A WooCommerce rendelésállapotokról írtam már korábban.

Mikor van szükség és lehetőség egy rendelés módosítására?

Pár feltétel együttállása szükséges ehhez.

Az egyik feltétel az, hogy a rendeléseket és a készletet a WooCommerce-ben kezeljük. Mert ha nem ez az eset áll fent, akkor mindegy, hogy a WooCommerce-ben, a rendelések között minden rendelés pontosan azzal egyező-e, ahoy a valóságban történt. Azért mert a WooCommerce ezt tudja kezelni, nem minden esetben az a legpraktikusabb, ha itt vezetjük a rendelések teljesítését.

A másik az, hogy a rendelés még ne legyen leszállítva, se elindítva. Hiszen ha már kiment tőlünk, akkor az admin felületen hiába módosítjuk, a futárhoz már úgysem jut el.

Triviális, de a harmadik feltétel az, hogy az ügyfél kérje a módosítást (pl.: valamit mégsem kér, valamiből többet/kevesebbet kér, vagy plusz terméket kér).

Ha a fentiek mindegyike igaz, akkor van értelme használni a megrendelés módosítása funkciót.

Megrendelés módosítása funkció

Fontos kitétel, hogy a „Teljesítve” és „Feldolgozás alatt” állapotú rendelések nem szerkeszhetőek. Ha ilyen rendelést szeretnél módosítani, akkor a rendelés állapotát kell először valami másra módosítani. Arra érdemes figyelned, hogy állapotmódosításkor kimegy az új állapotnak megfelelő, automatikus e-mail az ügyfélnek. Tehát ebben az esetben a WooCommerce => Beállítások => E-mailek menü alatt ki kell kapcsolni pár másodpercre az adott állapothoz tartozó kimenő e-mailt.

WooCommerce rendelés utólagos módosítása
WooCommerce rendelés utólagos módosítása

Itt a „Tétel szerkesztése” vagy a Tételek hozzáadása/Kupon beváltása gombokkal indítható a szerkesztés.

Részletesebben megmutatom az alábbi videón.

WooCommerce rendelés utólagos módosítása – videó:

A videót a WordPress videók hozzáféréssel rendelkezők tudják megtekinteni.



Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.