Oldal, bejegyzés vagy termék? Utólagos tartalomtípus módosítás!

Néha belefutok abba, hogy a weboldal tulajdonosok mindent oldalként, vagy mindent bejegyzésként visznek fel az adminisztrációs felületre, amit utólag nehézkes lenne manuális munkával módosítani. Természetesen erre is van egy pofonegyszerű bővítményes megoldás.

Mikor kellene tartalomtípust módosítani?

Ha a weboldalra feltöltött tartalmak nem a megfelelő tartalomtípusba vannak sorolva, akkor egyrészt nehezebb kezelni ezeket (pl.: ha több száz oldal típusú tartalom van létrehozva, és utána ezekben kell módosítani), másrészt SEO szempontból is jobb, ha egy cikket bejegyzésként teszünk fel a weboldalunkra, mert akkor a bejegyzésekre vonatkozó speciális SEO beállításokat is el lehet rajta végezni, mint pl.: kategorizálás, címkézés, ajánlott cikkek megjelenítése, stb.

Hogyan kell tartalomtípust módosítani?

A megoldás a Post Type Switcher bővítmény. Nem kell mást tenni, mint telepíteni, aktiválni, és a máris használható. A bejegyzések, oldalak és termékek szerkesztésénél – a frissítés gomb felett – is megjelenik egy legördülő menü, amelyből ki lehet választani, hogy milyen tartalomtípusba akarjuk átsorolni az éppen szerkesztett tartalmat.

Mutatom videón a használatát:

Letöltés:

A tartalomtípus módosításának SEO hatása

  • Arra érdemes figyelned, hogy az URL-ek változhatnak (lásd a videón, feljebb) tartalomtípus módosítás esetén, ezért érdemes az ún. 301-es átirányításokat elvégezni, hogy a Google-beli helyezései ne romoljanak a tartalomnak.

Használat után kapcsold ki, majd töröld le a bővítményt a weboldalról!

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!

WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.