Gyakran ismétlődő kérdések – WordPress videók

Összegyűjtöttem a WordPress videók online oktatással kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és válaszokat. Ha bármilyen további kérdésed van, írj bátran!

Kérdések:

A videókat a tanfolyam (tagság) árának kiegyenlítése után egyszerre kapom meg, vagy részletekben, pl. heti bontásban, tanfolyamszerűen?

Az általad választott tagságnak megfelelő videókhoz egyszerre kapsz hozzáférést a tagság árának rendezése után. A tagok részére a zárt tagsági oldalon (itt nézheted meg a videókat) található egy ajánlott haladási sorrend, így a videók megtekintésének időtartama csak azon múlik, hogy mennyi idővel rendelkezel, tehát nem kell várnod mindig pl. egy hetet a következő leckére!

Nagyon kezdő vagyok, biztosan el fogok akadni!

A videók teljesen a kezdő szintről indulnak. NEM KELL PROGRAMOZÓNAK LENNED (nem is fogunk programozni)! Ha elakadnál sincs semmi baj, hiszen az előfizetésedhez jár segítségnyújtás is. Minden videó alatt fel tudod tenni a videón látottakkal kapcsolatos kérdéseidet, és ezek soha nem maradnak megválaszolatlanok! A tagság megvásárlása után nem csak egy felhasználónevet és jelszót kapsz, hogy nézd meg a videókat, és kezdj vele amit akarsz, hanem támogatlak, a kezdeti nehézségeken átvezetlek, hogy Neked is öröm és ne szenvedés legyen a weboldal készítés! És én támogatlak, nem azt mondom, hogy lépj be egy zárt Facebook csoportba, ahol majd a többi tanulóval tudsz beszélgetni a problémáidról. Tőlem szakértői segítséget kapsz.

A videók letölthetők, vagy csak a zárt tagsági oldalon keresztül nézhetők meg?

Nem, a videókat nem lehet letölteni. A videók időnként frissülnek, így ha le lehetne tölteni őket, és a letöltött videókat néznéd meg, előfordulhatna, hogy nem a legújabb verziót tekintenéd meg. A videók szerzői jogvédelem alatt állnak, és a tagság feltétele, hogy a videókat kizárólag a zárt tagsági oldalon keresztül lehet nézni.

Tudok pénzt keresni a videók megtekintése után? Vállalhatok weboldal kivitelezés megbízást a tudásommal?

Részben ezzel a céllal jött létre a tudásanyag. Természetesen ha pénzt szeretnél a jövőben a munkádért, akkor valóban mély tudással kell rendelkezned. Ehhez érdemes minél jobban beleásnod magadat a videókba! A legtöbb videó úgy jött létre, hogy egy valós igény alapján elkészítettem egy ügyfélnek a megoldást, és ezt a folyamatot dokumentáltam. Sőt, néha én is puskázok a saját anyagaimból, mert ahol összetett feladatsort kell végrehajtani, ott jobb egy egyszer már kitalált sorvezető mentén haladni, mint újra rájönni a folyamatra.

Jó-jó, de ha a WordPress ingyenes, akkor miért fizessek érte?

Nem a WordPress rendszert adom el, hanem az ehhez kapcsolódó videós tudásanyagot, amelyet az évek során összegyűjtött tapasztalatok alapján állítottam össze. Amikor weboldalra van szükséged, alapvetően két választásod van: vagy megbízol egy szakembert, vagy magad csinálod meg. Ha magad csinálod meg, az sincs ingyen, az IDŐDDEL FIZETSZ ÉRTE, és ez az, amiből soha nem lesz több, pedig az egészséged mellett ez az egyik legfontosabb kincsed. A WordPress videók zárt oktatási rendszer az idődet adja vissza, ugyanis én összeszedtem neked minden apró részletet, ami a sikeres weboldalhoz kell, és nem kell esetlegesen órákat eltölteni a megoldás megkeresésével, elég csupán a kérdéses videót megnézni, és a problémádra meg is kaptad a választ.

Ha a telepítés pár perc, és már működik a weboldalam, mi kellhet még?

A tananyag csupán elenyésző része a telepítés. Néhány videó a több mint 600 (67+ óra!) videóból! Utána nem elég megtölteni a honlapot tartalommal. Ugyanis ha nincs megfelelően beállítva a rendszer, nincs meg a megfelelő védelem a robotok és spammerek ellen, nincsenek telepítve a keresőoptimalizáláshoz elengedhetetlen bővítmények, akkor a weboldalad olyan lesz, mint egy zsákutcában nyitott bolt: Lehet bármilyen szép, különleges, és egyedi, senki nem fog rátalálni. És ha nem lesz látogatód, nem lesz bevételed sem.

Túl sok az anyag, ez mind szükséges, vagy csak fel van töltve felesleges dolgokkal a videótár?

A videós tudásbázist úgy kell elképzelned, mint egy könyvtárat. Ha a krimik érdekelnek, akkor nem nézed meg a sportos könyveket. És fordítva. A lényeg, hogy azért van ennyi videó, hogy a felmerülő kérdések lehető legszélesebb tárháza le legyen fedve. A zárt oldalon van egy nagyon részletes és tematikus tartalomjegyzék, így nem fogsz elveszni az anyagok között.

Persze mondhattam volna azt is, hogy csak a legszükségesebbeket tanítom meg, de akkor a ritkábban felmerülő igényeket nem tudnád megoldani.

Ezért van több mint 600 (67+ óra!) videó.

Miért a WordPress-t ajánlod?

Erre a “Miért WordPress” oldalon írtam bővebben.

Van lehetőség gyorsítani a lejátszási sebességen videókon?

Igen. A Video Speed Controller nevű Chrome kiegészítő telepítése után a „d” billentyűvel lehet gyorsítani a videókat, az „s” betűvel pedig lassítani.

A WordPress.com, vagy a WordPress.org alatti rendszerről szólnak a videóid?

A WordPress.org-ról letölthető, és a saját tárhelyre telepíthető WordPress rendszerrel foglalkozik az oktatóanyagom. Ennek több oka is van, de a legfőbb 3 érvem:

  1. Népszerűbb a bérelt tárhelyen használható WordPress.
  2. A munkám során is ezzel dolgozok.
  3. Sokkal több lehetőség van benne, kevesebb a korlát.

Részletes összehasonlító cikk: WordPress.org és WordPress.com közötti különbségek.

WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.