Egyedi rendelésállapotok WooCommerce webáruházban

Vannak olyan ügyfelek, akiknek nem elég a pár alapértelmezett rendelésállapot, hanem ezen felül is szeretnének pár egyedi állapotot. Erre mutatok megoldást.

Alapértelmezett rendelésállapotok WooCommerce-ben

Ezek a főbb állapotok:

Forrás: https://woocommerce.com/document/managing-orders/
  • Fizetés folyamatban: A rendelés beérkezett, de fizetés nem történt. Fizetésre várunk.
  • Fizetés előtt.
  • Feldolgozás alatt: A beérkezés megérkezett, és a készlet csökkent. A megrendelés teljesítésre vár. Minden termékrendelés feldolgozást igényel, kivéve azokat, amelyek csak virtuális és letölthető termékeket tartalmaznak.
  • Teljesítve: A megrendelés teljesítve van, így nem igényel további teendőt.
  • Függőben: Fizetésre vár – a készlet lecsökkent, de meg kell erősíteni a fizetést.
  • Törölve: A rendelést adminisztrátor vagy az ügyfél törölte. A készlet növekszik, más teendő nincs. Figyelem! Ez az állapot nem téríti vissza a vételárat a vevőnek!
  • Visszatérítve: A vásárlás összege vissza lett térítve.
  • Sikertelen: A fizetés sikertelen vagy elutasítva (nem fizetett), vagy hitelesítést igényel (SCA). Előfordulhat, hogy ez az állapot nem jelenik meg azonnal, hanem függőben állapotúként jelenik meg az ellenőrzésig (pl. PayPal).
  • Fizetési vázlat: Megrendelésvázlat akkor jön létre, amikor az ügyfelek elindítják a fizetési folyamatot a WooCommerce Blocks fizetési blokk engedélyezésével.
  • Hitelesítés szükséges: Várakozás az ügyfél intézkedésére a tranzakció hitelesítéséhez és/vagy az SCA-követelmények teljesítéséhez.

Mikor lehet szükség egyedi rendelésállapotokra?

Alapvetés, hogy a rendelések részben a WooCommerce-ben legyenek vezetve. Ha más felületen kezeled a rendeléseket, akkor a letölthető/virtuális termékek rendelésein felül nem kell az állapotokat állítgatnod.

  • Jól jönnek egyedi állapotok, ha pl. külső cég végzi a kiszállítást, logisztikát.
  • De akkor is hasznos lehet, ha a folyamataid összetettebbek, és emiatt szeretnéd jobban átlátni a saját rendszeredet. Illetve a kollégáknak is jobb, ha több lépésre van adott esetben bontva a rendelés beérkezésétől annak lezárásáig a folyamat.

Egyedi rendelésállapotok létrehozása

A WooCommerce Order Status Manager (fizetős) bővítmény pont ezt tudja. Telepítés és aktiválás után a WooCommerce => Beállítások => Order Statuses menüpont alatt lehet a meglévő szállítási módokat szerkeszteni, illetve újakat létrehozni (elnevezni, színezni, akár ikont hozzáadni).

Egy minta lista egyedi rendelésállapotokkal:

Egyedi rendelésállapotok WooCommerce-ben
Egyedi rendelésállapotok WooCommerce-ben

És egy állapot beállításai külön:

Fontos, hogy a „Bulk action” opció legyen bepipálva, mert ekkor lehet majd a tömeges állapotváltoztatásnál is használni ezt az egyedi állapotot.

A rendelések között pedig így fognak megjelenni az egyedi rendelési állapotok:

A kép forrása:
woocommerce.com/products/woocommerce-order-status-manager

Breaking Bad fanok lehettek (Jesse Pinkman abban volt az egyik fő karakterk) a fejlesztők. 🙂

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.