Egyedi rendelésállapotok WooCommerce webáruházban

Vannak olyan ügyfelek, akiknek nem elég a pár alapértelmezett rendelésállapot, hanem ezen felül is szeretnének pár egyedi állapotot. Erre mutatok megoldást.

Alapértelmezett rendelésállapotok WooCommerce-ben

Ezek a főbb állapotok:

Forrás: https://woocommerce.com/document/managing-orders/
  • Fizetés folyamatban: A rendelés beérkezett, de fizetés nem történt. Fizetésre várunk.
  • Fizetés előtt.
  • Feldolgozás alatt: A beérkezés megérkezett, és a készlet csökkent. A megrendelés teljesítésre vár. Minden termékrendelés feldolgozást igényel, kivéve azokat, amelyek csak virtuális és letölthető termékeket tartalmaznak.
  • Teljesítve: A megrendelés teljesítve van, így nem igényel további teendőt.
  • Függőben: Fizetésre vár – a készlet lecsökkent, de meg kell erősíteni a fizetést.
  • Törölve: A rendelést adminisztrátor vagy az ügyfél törölte. A készlet növekszik, más teendő nincs. Figyelem! Ez az állapot nem téríti vissza a vételárat a vevőnek!
  • Visszatérítve: A vásárlás összege vissza lett térítve.
  • Sikertelen: A fizetés sikertelen vagy elutasítva (nem fizetett), vagy hitelesítést igényel (SCA). Előfordulhat, hogy ez az állapot nem jelenik meg azonnal, hanem függőben állapotúként jelenik meg az ellenőrzésig (pl. PayPal).
  • Fizetési vázlat: Megrendelésvázlat akkor jön létre, amikor az ügyfelek elindítják a fizetési folyamatot a WooCommerce Blocks fizetési blokk engedélyezésével.
  • Hitelesítés szükséges: Várakozás az ügyfél intézkedésére a tranzakció hitelesítéséhez és/vagy az SCA-követelmények teljesítéséhez.

Mikor lehet szükség egyedi rendelésállapotokra?

Alapvetés, hogy a rendelések részben a WooCommerce-ben legyenek vezetve. Ha más felületen kezeled a rendeléseket, akkor a letölthető/virtuális termékek rendelésein felül nem kell az állapotokat állítgatnod.

  • Jól jönnek egyedi állapotok, ha pl. külső cég végzi a kiszállítást, logisztikát.
  • De akkor is hasznos lehet, ha a folyamataid összetettebbek, és emiatt szeretnéd jobban átlátni a saját rendszeredet. Illetve a kollégáknak is jobb, ha több lépésre van adott esetben bontva a rendelés beérkezésétől annak lezárásáig a folyamat.

Egyedi rendelésállapotok létrehozása

A WooCommerce Order Status Manager (fizetős) bővítmény pont ezt tudja. Telepítés és aktiválás után a WooCommerce => Beállítások => Order Statuses menüpont alatt lehet a meglévő szállítási módokat szerkeszteni, illetve újakat létrehozni (elnevezni, színezni, akár ikont hozzáadni).

Egy minta lista egyedi rendelésállapotokkal:

Egyedi rendelésállapotok WooCommerce-ben
Egyedi rendelésállapotok WooCommerce-ben

És egy állapot beállításai külön:

Fontos, hogy a „Bulk action” opció legyen bepipálva, mert ekkor lehet majd a tömeges állapotváltoztatásnál is használni ezt az egyedi állapotot.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.