Megjegyzések fűzése WooCommerce webáruházban leadott rendelésekhez

A WooCommerce webáruház tulajdonosoknak hasznos funkció lehet a „rendelés jegyzetek” nevű funkció. Pontosan mi ez, és hogyan kell használni? Mutatom!

Hol érhető el a rendelésekhez fűzhető megjegyzés funkció?

A „WooCommerce” => „Rendelések” menüpont alatt ha kiválasztod (rákattintasz a megrendelő nevére) bármelyik rendelést, akkor a jobb oldalon megjelenik egy „Rendelés jegyzetek” rész, ez:

Itt láthatóak azok a megjegyzések, amelyek automatikusan hozzá lettek fűzve az adott rendeléshez, de azok is, amelyeket manuálisan fűzött hozzá az egyik webshop adminisztrátor. Nézzük meg, hogy mi a különbség ezek között:

A rendelés jegyzetek // megjegyzések 3 fajtája

Alapvetően 3 típusa van a rendelések mellé fűzött megjegyzéseknek:

  • Rendszer megjegyzés: Ilyen lehet többek között a készlet csökkenése, vagy a fizetési állapot módosítása.
  • Privát megjegyzés: Olyan megjegyzések, amelyek csak nekünk, a rendelést feldolgozóknak jelennek meg. Akármit ide lehet írni, a vásárló nem fogja látni.
  • Megjegyzés a vásárlónak: Amit ilyen megjegyzésként viszünk fel, arról a vásárló e-mailes értesítést fog kapni, valamilyen hasonló tárggyal: „XX rendelésedhez xxxx.xx.xx. dátummal megjegyzést fűztek”. Tehát az akkor hasznos funkció, ha gyorsan szeretnénk a vásárlónak üzenni a rendelésével kapcsolatban.

A megrendelés megjegyzések gyors áttekintése

A megjegyzések funkció remek eszköz lehet, de az vele a nagy probléma, hogy a „WooCommerce” => „Rendelések” menüpont alatt nem látszódnak. Így csak akkot látjuk az adott rendelés mellé fűzött megjegyzéseket, ha megnyitjuk magát a rendelést. Ez így nem praktikus, és nem is hatékony. De van megoldás!

A lenti linkről – WordPress videók tagság esetén – letölthető bővítményt telepítve és aktiválva (semmilyen más beállítás nem kell mellé) a rendeléseket összesítő oldalon megjelennek a megjegyzések, így:

WooCommerce megjegyzések a rendelések mellett
WooCommerce megjegyzések a rendelések mellett

Ugye mennyivel praktikusabb így?



Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.