WooCommerce 31.: Allergének feltüntetése a webáruházban

Hiánypótló bővítmény jelent meg a napokban a bővítménytárban: az „Allergens list” nevű bővítménnyel könnyedén meg lehet jelölni egy-egy termék összetevői közül az allergéneket. Amely hiánya egyébként bírságolási alap is lehet. (ld. lejjebb)

A bővítmény nagyon egyszerűen használható. A „Bővítmények” => „Új hozzáadása” menü alatt ki kell keresni a bővítménytárból, majd telepíteni és aktiválni kell.

Hogyan működik az allergének beállítása/megjelenítése?

A „WooCommerce” => „Beállítások” => „Integráció” => „Allergének” menüpont alatt láthatod az „alap” allergéneket, amelyeket az „Új allergén hozzáadása” gombbal tovább bővíthetsz (vagy akár törölni is lehet belőlük a kuka ikonnal). Így néz ki:

Allergének listája

A termékek szerkesztésekor pedig a megszokott felület kiegészül egy Allergének nevűvel. Itt lehet kiválasztani, hogy az adott termék adatlapján milyen piktogramok jelenjenek meg:

Allergének kiválasztása a termékeknél

Végül pedig a termék adatlapon így jelenik meg az allergén-tájékoztatás:

WooCommerce allergén tájékoztatás a termék oldalán

Miért hasznos még a bővítmény?

Az allergénekről való tájékoztatás törvényi előírás. Akad példa, amikor süteményes webáruházat bírságoltak meg részben ennek a hiánya miatt.

Allergens list bővítmény letöltés:

  • Aktuális verzió (innen elérhető a magyar fejlesztő weboldala is, ahol mutat példát többek között arra, hogyan lehet beállítani, hogy ne az alapértelmezett helyen jelenjen meg a tájékoztatás)
  • Használt verzió

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.