Fizetési mód kizárása egy vagy több szállítási módnál (Woo)

Csak személyes átvételkor fizethetnek készpénzben a shopodban leadott rendeléseknél? Vagy más módon zárnál ki egy fizetési módot a szállítási módtól függően?

Az alábbiakban bemutatott bővítmény pont ezt tudja.

Tegyük fel, hogy van 3 szállítási módod (postán maradó, házhozszállítás és személyes átvétel), és 3 fizetési módod (utánvét, előre utalás, készpénz). De azt szeretnéd, hogy készpénzes fizetés csak akkor legyen választható, ha a személyes átvétel opciót választják. A másik kettő átvételi módnál el kell rejteni a kp-s opciót.

Egy ügyfélnél pontosan ez volt a helyzet. Feltelepítettem a lejjebb említett bővítményt, és az alábbi beállítást eszközöltem benne:

Magyarázat a képhez:

  • A „status” résznél engedélyezni kell a lejjebb beállított szabályt.
  • A „Rule type” résznél ki kell választani a szabály fajtáját. Most fizetési mód kizárását választottam, de egyébként lehet használni „fizetési mód extra költsége” opcióval is.
  • A „name” résznél bármilyen nevet meg lehet adni, amiből tudod később azonosítani.
  • A „Disable this payment methods” résznél kell beállítani, hogy melyik fizetési módot szeretnéd kizárni a pénztár oldalon. A mintaként mutatott weboldalon egyéb okok miatt a gyári banki utalás részt átneveztük a látható részen „készpénz”-re, így igazából ez utóbb fizetési módra vonatkozik ez a beállítás.
  • A narancssárga rész alatti mezőből pedig ki kell választani a „Shipping method” (szállítási mód) feltételt, és az egyenlő (equal to) résznél be kell állítani azoknak a szállítási mód(ok)nak az azonosítóját, amelyeknél EL KELL REJTENI a feljebb kiválasztott fizetési módot. A képen látható „wc_postapont:12, flexible_shipping_2_1” érték úgy keletkezett, hogy a pénztár oldal forráskódjában kikerestem azoknak a szállítási módoknak a „value=” értékét, amelyeknél a fenti fizetési mód el kell hogy tűnjön.

Készen is van a beállítás, a fentiek után kizárólag a személyes átvétel opciónál jelenik meg a készpénzfizetési lehetőség.

A bővítmény mást is tud!

Többek között a következőket:

  • Fizetési mód tiltása x termékhez, termékkategóriához.
  • Országonkénti fizetési mód beállítási lehetőség.
  • Fizetési mód IRSZ, város, nap, kosárérték, stb. alapján.
  • Extra költség utánvét opcióhoz, vagy ország, esetleg szállítási zóna vagy IRSZ alapján.
  • Stb.

Melyik bővítményről szól a cikk?
Bejelentkezett felhasználóknak lejjebb a letöltési link:



Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.