Ajándékválasztás opció „x” kosárérték felett WooCommerce-ben

Gondoltál már arra, hogy webáruházad vásárlóinak aprósággal kedveskedj a kosár oldalon egy-egy nagyobb rendelés leadása esetén? Mutatok egy egyszerű megoldást.

Milyen üzleti előnyei vannak, ha ajándékot adsz a vásárlás mellé?

A kosár oldalon választható ajándékkal (nem arra gondolok, hogy pl. a csomagba teszel egy szelet csokit is) több módon is fellendítheted a vásárlási mérőszámokat.

  • Motiválhatod a vásárlókat, hogy visszatérjenek, és újravásároljanak.
  • Az apró kedvességet biztosan megosztják ismerőseikkel is, így akár ők is vásárlóvá válhatnak.
  • Kellemes meglepetés. Az emberek szeretik a meglepetéseket.

Bizonyos kosárérték felett választható ajándék beállítása

Szerintem érdemes kosárértékhez kötni az ajándékválasztási lehetőség megjelenítését. Ez a megoldás pont ezt tudja (az ingyenes verzió, ugyanis a PRO verzió tud sok más opciót is). A lejjebb bemutatott bővítmény telepítése és aktiválása után az alábbi felületen lehet beállítani az ajándékozási opciókat:

Beállítható, hogy a kosár végösszege (subtotal – 50 a példa képen) alapján felajánlja a rendszer a vásárlónak, hogy válasszon egy terméket a „Get” => „Include Products” résznél beállított termékek közül.

A gyakorlatban ez így néz ki egy pénztároldalon:

Az ajándék kiválasztása után a másik opció elszürkül, így nem lehet 2 ajándékot választani. Az ajándék kosárból való törlése után ismét választható bármelyik ajándék termék.

Milyen a jó ajándék?

Olyat érdemes adni, ami:

  • Vagy a webáruház termékkínálatához kapcsolódik.
  • Olyan általános dolog vagy apró kedvesség, aminek sok ember örülne.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy akármilyen értékű is az ajándék, az legyen minőségi. Tehát ne valami „gagyit” próbálj így elajándékozni, mert pont a visszájára fog elsülni.

Kiegészítés:
Egy, a cikk születéséhez inspirációt adó ajánlatkérőm ilyen igénnyel keresett meg, így gondolkozott a jövőben felajánlani kívánt ajándékokról, amit tervei szerint megrendel TEMU-ról: „Ajándék lesz, így reklamálni sem lehet majd.” Ez sajnos rövid távon sem kifizetődő hozzáállás, ezért nem javasolom senkinek.

Bővítmény letöltése, egyéb tudnivalók



Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.