Contact Form 7 – konverzió mérés

Szeretnéd tudni, hogy az x látogatóból, aki megnyitotta a kapcsolat/rendelés/bármilyen más – űrlapot  tartalmazó – oldaladat, mennyi töltötte azt ki? Nagyon egyszerű, pár kattintással beüzemeltethető megoldást mutatok.

Miért jó, ha méred a konverziót?
Ha ismered ezeket az adatokat, akkor egy-egy fejlesztés hatását is képes vagy mérni. Vajon a változtatás után több, vagy kevesebb megrendelés érkezik? Ugye, hogy nem mindegy?

Hogyan mérd?

  1. Hozz létre egy ún. „köszönöm” oldalt, amelyre majd át fogjuk irányítani az űrlapot kitöltő személy böngészőjét az űrlap kitöltése után. Ezután nincs más dolgod, mint a Google Analytics felületén megnézni: mennyien nézték meg (az átirányítás beállítása óta) az űrlapot tartalmazó oldalt, valamint ezt az újonnan létrehozott, „köszönő” oldalt.
  2. Nyisd meg a Contact Form 7 admin felületen lévő menüjét, a „Kapcsolat” menüpontot.
  3. Nyisd meg a követni kívánt űrlapot.
  4. Görgess legalulra, a „További beállítások” részhez.
  5. Szúrd be oda ezt a kódot!
  6. Cseréld ki az én weboldalam címét a saját (1) pontban létrehozott köszönő oldalad url-jére!

Így fog kinézni valahogy:

cf7-redirect

Készen is vagy!

Innentől kezdve tudsz konverziót mérni, azaz pl. Google Analytics-ben látod, hogy mennyien nézték meg a kapcsolati/rendelési űrlapot tartalmazó oldalt, és mennyien látták a köszönő oldalt (amit csak az űrlapot kitöltők látnak). A kettő hányadosából (%-ban kifejezve: köszönő oldal megtekintéseinek száma/űrlapot tartalmazó oldal megtekintéseinek száma szorozva 100-al) tudsz konverziót számolni.

Mi a extra előnye ennek a megoldásnak?
Egy egyedi köszönőoldalon több hasznos információt is elhelyezhetsz, amelyet csak akkor érdemes szerepeltetni, ha már valaki rendelt.

Ötlet, forrás:
https://contactform7.com/redirecting-to-another-url-after-submissions/

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.