WooCommerce termékek és kategóriák sorrendjének módosítása

Az alábbiakban összefoglalom, hogyan lehet a termékek vagy termékkategóriák sorrendjét módosítani WooCommerce webáruházban. Egyszerűen, beépített funkcióval!

Termékkategóriák sorrendjének módosítása

A WooCommerce alapból ABC-rendben jeleníti meg a shop oldalon a termékkategóriákat. Persze csak akkor, ha Testreszabás menüben be van állítva, hogy az „Üzlet oldal” és/vagy a „Kategória megjelenése” opcióknál be van állítva a(z) (al)kategóriák megjelenítése.

Ha ezen szeretnél változtatni, akkor „Termékek” => „Kategóriák” alatt lehet a sorrendjüket módosítani. Az alábbi képen megjelölt, utolsó oszlop fölé kell vinni az egeret annál a sornál, amelyik olyan kategóriát tartalmaz, amely helyzetével nem vagy elégedett. A bal egérgombot meg kell ekkor nyomni, és el kell kezdeni húzni (az egérgomb lenyomva tartásával együtt) lejjebb vagy feljebb az adott (al)kategóriát. Miután a művelettel végeztél, utána a látogatók már a kívánt sorrendben fogják látni a termékkategóriákat.

Termékkategóriák sorrendjének módosítása
Termékkategóriák sorrendjének módosítása

A termékek sorrendjének módosítása

Több megoldás is van a termékek sorrendjének módosítására.

Alapértelmezett termék rendezés

A Testreszabás menüben be lehet állítani azt, hogy a terméklisták mi szerint jelenjenek meg alapértelmezetten. Van több lehetőség is:

A legtöbb talán egyértelmű, de az „alapértelmezett rendezés” szerintem nem olyan egyértelmű megnevezés. Ha ezt választjuk, akkor majd a lejjebb bemutatott módon meghatározottak alapján fognak megjelenni a termékek. Ha más szerint szeretnéd sorba rendezni a termékeket, akkor válassz másik módot a lenyíló menüből.

Egy megadott kategóriának a termékeit a következőképpen lehet egyedi sorrendbe rendezni:

A Termékek alatt a „Válassz egy kategóriát” lenyíló menüből válaszd ki az a kategóriát, amelynek a termékeinek sorrendjét változtatnád, majd nyomd meg a „Szűrés” gombot:

Termékek kategória szerinti leválogatása
Termékek kategória szerinti leválogatása

Ezután válaszd a rendezés linket itt:

A gomb megnyomása után az alábbi képen megjelölt helyen „meg lehet fogni” a termékeket és fel-le lehet húzni őket. Így kialakítható a kívánt sorrend, ahogy meg fognak jelenni a weboldalon a termékkategóriájukban.

A felhasználóra bízott sorrendválasztás

A fenti lenyíló menü megjelenik a felhasználóknak is, így ők is tudják változtatni a termékek sorrendjét. Persze az „alapértelmezett rendezés” nekik sem túl informatív megnevezés.

Cache ürítése

Bárhogy is változtattad meg a termékek és/vagy (al)kategóriák sorrendjét, a cache-t üritsd a weboldalon, hogy biztosan mindenki a megfelelő verziót lássa!

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.