WordPress – az ideális tartalomkezelő rendszer

A weboldal készítés hőskorában elég volt egy sima html oldalt összedobni, és már meg is volt oldva az online jelenlét. Manapság ez már nem elég.

Mik is a legfontosabb elvárások egy weboldallal kapcsolatban?

  • A tulajdonos által szerkeszthető legyen
  • Minél több kifejezésre és kulcsszóra előkelő helyen hozza a Google
  • Felhasználóbarát legyen – könnyű és egyértelmű felülettel
  • Bővíthető legyen – aloldalakat lehessen létrehozni
  • Közösség épüljön köré, de a robotok ne szemeteljék tele

A fentieknek megfelelni nem könnyű. Pláne nem úgy, hogyha ezt le kell programozni, vagy meg kell bízni valakit, hogy programozza le.

Akkor mi az egyszerűbb megoldás? Kialakultak közösségek, akik a fentieket felismerve elkezdtek úgynevezett tartalomkezelő rendszereket (CMS – Content Management System) fejleszteni, és ezt az internetezők szabadon le is tölthetik. Mivel a rendszerek ingyenesek, sokan letöltik őket, ebből az következik, hogy sok hibát is találtak a kezdetleges verziókban, melyeket a visszajelzések alapján a rendszerek fejlesztői ezeket kijavították, így napjainkra szinte tökéletes rendszerek fejlődtek a kezdeményezésből.

A 3 legismertebb CMS a WordPress, Joomla és Drupal. Nincs olyan, hogy legjobb rendszer, a tartalomkezelőkkel dolgozó webmesterek szinte mindegyike lerakja a voksát az egyik mellett, és azzal dolgozik. Én a WordPressre szavaztam a következő pozitív tulajdonságai miatt: letisztultság, megbízhatóság, egyszerűség, keresőoptimalizáláshoz kapcsolódó kiegészítők és a rengeteg területet lefedő funkciók tárháza miatt, amivel sok típusú honlapot lehet készíteni az egyszerű blogtól kezdve a linkgyűjteményen és a bemutatkozó oldalakon keresztül a webáruházig.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.