30+1 kérdés és válasz a WordPress-ről – letölthető tanulmány!

Ahogy ígértem, elkészítettem egy tanulmányt, amelyeket a Ti kérdéseitekből és az ezekre adott válaszokból állítottam össze! A tanulmány jelenleg 31 kérdést és választ tartalmaz.

Fontos! Ha már haladó WordPress felhasználó vagy, akkor ne töltsd le a tanulmányt, mert nem fogsz újdonságokat találni benne! A tanulmány azoknak készült, akik még csak ismerkednek a rendszerrel!

Remélem hasznos lesz, és sok olyan kérdésre választ kapsz, amelyek eddig problémát okoztak a WordPress használata során!

Ha a tanulmányt el szeretnéd olvasni, iratkozz fel az alábbi űrlapon a bejegyzésértesítőre, és miután visszaigazoltad az e-mail címed valódiságát, AZONNAL megkapod a tanulmány letöltési linkjét, majd a későbbiekben értesítünk az új cikkeinkről és videóinkról.

Kattintás után jön elő a feliratkozási lehetőség

Soha nem küldünk spamet!
Természetesen listánkról bármikor leiratkozhatsz, ha feljössz ide az oldalra, és használod a leiratkozás funkciót.

ui.: Akik már fel vannak iratkozva a hírlevélre, megkapták a letöltési linket, nem kell újra feliratkozni! Ha véletlenül nem kaptad meg, jelezd, és elküldöm!

Szűcs Ádám
WordPress oktató
Tel: +36 (70) 623 88 22

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“30+1 kérdés és válasz a WordPress-ről – letölthető tanulmány!” bejegyzéshez 18 hozzászólás

  1. Szia!

    Köszönöm a véleményedet! Annyit még hozzátennék, hogy a WordPress már régóta kinőtte a blogmotor jelzőt, már évek óta szinte bármilyen funkciójú weboldal elkészítésére alkalmas. A blogként való felhasználás csak egy a rengeteg lehetőség közül.

    Szűcs Ádám

  2. Sziasztok!
    A WordPress haladó felhasználója vagyok, és a WordPress-ről azt gondolom, ez a legjobb blogkészítő.Aki még kezdő, itt megismerheti az alapokat.Nagyon egyszerű elkészíteni a WordPress-nél a Te saját blogodat , amit bármikor szerkeszthetsz. 😀

  3. Szia Ádám!
    Eléggé tanácstalan vagyok, mert most akarok nekiállni megtanulni egy profi weboldalszerkesztőt, amivel gyorsan és szépen lehet dolgozni, illetve majd a karbantartást is hatékonyan fogom tudni intézni. Több weboldal ötletem is van, de az elsőnél a programozókkal nem volt túl jó tapasztalatom (főleg a hozzáállásukkal), ezért eldöntöttem, hogy magam veszem kézbe az ügyet, és megtanulok egyet. Eddig a WordPress, a Joomla és a Drupal jött szóba. Neked van rálátásod, hogy melyiknek mik az erősségei, és milyen szempontokat érdemes elsősorban mérlegelni egy dinamikus website létrehozásánál és üzemeltetésénél?
    Előre is köszönöm!
    Szia
    Dobrádi Laci

  4. Szia Laci!

    Elég sok mindent ki lehet hozni a WordPress-ből, és véleményem szerint minden téren jobb, mint a Drupal és Joomla, illetve komolyabb fejlesztői és felhasználói közösség áll mögötte, mint a másik kettőnél.

    Milyen weboldalt szeretnél? Milyen funkcióknak kell megfelelnie?

    Szerintem a WordPress-t érdemes megtanulni, mert könnyen kezelhető, könnyen fejleszthető! De ezt láthatod itt az oldalon, már több száz cikk és videó van fent összesen! 🙂

    Ádám

  5. Szia Ádám!
    Az egyik ötletemhez olyan weboldalt akarok csinálni, amelyiknél egy szolgáltatást kínálok, ahol az ügyfél regisztráció után beszkennelt adatokat tölt fel, amit csak ő és én láthatunk. Ezeket én feldolgozom és elküldöm a kívánt eredményt, majd letörlöm az adatokat, hogy felszabadítsam a tárterületet. (Persze ez utóbbi már nem tartozik szorosan a webes megoldáshoz, csak az érthetőség kedvéért tettem hozzá.) Nem tudom, hogy ilyen interaktivitással rendelkező weboldal készíthető-e a WordPress-szel.
    Laci

  6. Üdv Mindenkinek!

    Segítséget kérnék 2 dologban!

    1. Hogyan tudok számozást rakni az oldal aljára (hogy ki lehessen választani pl. az 5-ik oldalt)?

    2. Hogyan tudom kicserélni a Share gombot Megosztom gombra?

    Erről az oldalról lenne szó:
    **** Moderátor által törölve, mert a kérdés megválaszolásához nem szükséges ****

    Segítséget, javaslatokat ide írjatok:
    **** Törölve, a válasz itt jön ****

  7. Szia!

    Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos választ!!!
    Igen, facebook-ról lenne szó, és csak azt szeretném, hogy magyar legyen a felirat Share helyett Megosztom legyen!

  8. Az admin felületen, a menüpontja alatt lehet magyarosítani.

    FB-kérdés: Ezzel próbálnám meg: xxxxx (2016/12: link törölve megszűnt bővítmény miatt) – ha a bővítményhez tartozó images mappában található share-es képet hívja meg a funkció beszúrásakor, akkor csak ki kell cserélni a képet magyarosítottra. De itt is van egy leírás a share gomb magyarosításáról: https://developers.facebook.com/docs/share/ (Translating Your Share Button rész)

  9. Sajnos a FB-ot nem tudtam magyarítani a beállításoknál csak a tetszik gombot lehet magyarra állítani!

  10. Szia!

    Köszi a segítséget, a PageNavi-t sikerült magyarosítani!
    Végre egy oldal ahol tényleg segítenek és nem csak az ígéret van!
    A FB-nak meg tudod adni a pontos elérését ahol cserélhető a Share gomb Megosztom gombra? Ill. a neten hol találok fb megosztom gombot (persze magyar feliratosat)?

    Üdv: Csabi

  11. Szia!

    Kapásból nem tudom, nekem is meg kellene néznem, hogy jó-e az elsőre talált bővítményt, illetve hogyan működik. Ez sajnos az ingyenes segítségbe nem fér bele.

    A legegyszerűbb, ha csinálsz/csináltatsz egy gombot, vagy ami nem túl „etikus”, keresel a Google-képkeresőben egyet!

    Ádám

  12. Kedves Ádám,
    tegnap töltöttem le a WordPress-t a gépemre, de még a telepítés sem történt meg – ennyire most ismerkedem vele. A kérdésem az volna, hogy amit létrehozok vele tartalmakat, azokat egy ingyenes blogolós oldalra is fel tudom tölteni (blogger.hu), vagy szükséges egy domainnév és lefoglalt tárhely, amit teljesen én alakítok?
    Köszönöm!
    Klaudia

  13. Kedves Klaudia!

    A blogger.hu rendszerét nem ismerem. Ha van importálási lehetőség, akkor a WordPress alatt létrehozott tartalmakat át lehet tenni oda. Általánosságban elmondható, hogyha nem egy saját tárhelyeden és domain név alatt dolgozol, akkor nem lesz 100%-ig minden testreszabható, mert az ingyenes szolgáltatók korlátozásokat szoktak bevezetni.

    Hidd el, megéri a saját tárhely + domain név, sokkal komolyabban vesznek majd az ügyfelek is, ha látják, hogy erre is költöttél (ami ráadásul minimális befektetést igényel)

    Ádám

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.