Az év/hónap/nap Google-barát törlése a bejegyzések URL-jéből

Ha korábbi beállítás eredményeképpen a cikkeid URL-jében megjelenik a közzétételi idő szerinti év/hónap/nap is számokkal, az könnyedén SEO- és Google-barát módon megváltoztatható.

Egy példa URL:
oldal.hu/2012/12/12/cikk-cime/

És egy példa a cél-URL-re:
oldal.hu/cikk-cime/

Hogyan lehet megváltoztatni az URL struktúrát?

A „Beállítások” => „Közvetlen hivatkozások” menüpont alatt a „Nap és bejegyzés címe” opció helyett a „Bejegyzés címe” opciót kell választani.

Készen is lennénk, ha nem kellene a Google-beli helyezésekért, illetve a korábban megosztott linkek üzemkiesés nélküli működése miatt egy ún. 301-es átirányítással a régi URL-eket átirányítani az új URL-ekre.

301-es átirányítás a Google helyezések megtartásáért

A .htaccess fájlban (amit FTP-n érsz el, a weboldalad fő könyvtárában) el kell helyezni egy sort, amely az átirányítást el fogja végezni. Attól függően, hogy „év/hó/nap” vagy „év/hó” vagy „év” formátumban szerepelt az URL-ben a dátum, az alábbi sort kell betenni a .htaccess fájlba:

Az első 3 aláhúzás a dátumformátumot mutatja, a keretezés pedig azt, hogy hová kell a kódot tenni a .htaccess fájlon belül.

Mutatom videón is a folyamatot:


Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.