URL újragenerálás egyszerűen

Előfordulhat, hogy megírsz egy cikket, létrehozol egy terméket vagy oldalt, majd átnevezed. Ilyenkor érdemes a változást az URL-el is lekövetni.

Természetesen a változásokat – már közzétett tartalom esetén – ún. 301-es átirányításokkal is le kell kezelni, hogy a Google-beli helyezések ne vesszenek el egy esetleges URL módosítás miatt.

Mi a legegyszerűbb megoldás?


A legkönnyebb az, ha az adott tartalomnál bekattintasz a közvetlen hivatkozás részhez, majd törlöd az EGÉSZET! Ha utána rányomsz az OK gombra, akkor a rendszer legenerálja magától a névből képzett URL-t.

Ez a megoldás működik az oldalaknál, bejegyzéseknél, és WooCommerce esetén a termékeknél is.

301-es átirányítás beállítása

Ha egy korábban közzétett tartalmad URL-jét módosítod, akkor a változást az 301-es átirányítás segítségével a Google felé is jelezni kell. Ellenekező esetben hibaoldalra jut az, aki a Google-ből érkezik a korábban indexelt aloldaladra. Tömeges URL módosítás esetén pedig akár Google-büntetés is járhat ennek elmulasztásáért. A fentieken túl aki a régi linket elmentette, annak is hasznos hogy nem hibaoldalra érkezik URL módosítás esetén.

URL újragenerálás videó

A tagoknak elérhető egy 2 perces videó, amelyen szóban és képernyővideón is megmutatom a fentieket.



Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.