Érdeklődők gyűjtése kapcsolati űrlap segítségével

Egyik kedves ügyfelem tanfolyamok szervezésével foglalkozik, egy bizonyos tanfolyamot az ország több pontján is megtart. Az alábbi kérdéssel fordult hozzám:

A válaszom a kérdésére:

Szerintem a sima kattintós módszer azért nem a legmegfelelőbb, mert össze-vissza nyomkodni bárki tudja, ezáltal is torzítaná a valós igényeket.

Jobb ötletnek tartom azt, hogy létrehozol egy Contact Form 7 űrlapot, ahol min. 3. mező [vagy 4. mezőként egy telefonszám, nem kötelező jelleggel] lenne: Név, E-mail cím, Lakhely. A lakhely mezőbe be tudja írni az érdeklődő a lakóhelyének a nevét. Sokkal több mező ne legyen az űrlapon, mert nem fogják kitölteni az érdeklődők.

Az űrlap köré írhatnád például ezt: „Nem találsz a lakhelyedhez közeli tanfolyamot? Add meg az adataidat az alábbi űrlap segítségével, hogy lássam merre lenne igény a szolgáltatásomra. Ha a jövőben az általad megadott helyhez közel tartok tanfolyamot, előtte jelezni fogom számodra.” – Az így létrehozott űrlap segítségével nem csak az igényt tudod mérni, hanem az érdeklődők adatait is tudod egyből gyűjteni.

Az adatokat összesíteni tudod a Contact Form DB vagy Flamingo bővítmény telepítésével és aktiválásával, így nem kell egyesével kibányásznod az érdeklődőket a levelezésedből.

Így amikor már sok igény beérkezett, akkor látni fogod, hogy hol érdemes megtartani a következő tanfolyamot, hová tudnának az érdeklődök közül viszonylag sokan elmenni. Ekkor ezen érdeklődőkkel a korábban megadott adataik valamelyikén (telefon és/vagy e-mail) fel kell venned a kapcsolatot, és jó eséllyel a szabad helyek egy részét minden további hirdetés nélkül fel tudod tölteni.

Természetesen az is megvalósítható, hogy az űrlapon a „legfontosabb” nagyvárosokat előre berakod egy legördülő menübe, és biztosítasz egy „egyéb” mezőt, ahová az érdeklődő tud egyéb településnevet írni. Szerintem ez azért nem olyan jó, mint a feljebb írtak, mert a legördülő menü nagyon hosszú lenne, illetve csalódottsággal is járhatna a hosszú legördülő menü végiggörgetése akkor, ha nincs ott a válaszként megadandó településnév.

Ha sok válasz érkezett, akkor az adatokat kiexportálása után – ill. a megfelelő formátumra hozva – feltölthető egy saját térképre a https://www.google.com/maps/d/ címen, így egyből vizuálisan is látszik, hol (mely tájegységen) lenne igény a tanfolyamra.

Ui.: A személyes adatok megfelelő kezelésére, illetve az adatvédelmi előírások betartására figyelj az űrlap létrehozása, illetve az adatok kezelése során!

Contact Form DB és Flamingo bővítmény – bemutató videó:



Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.