Automatikusan elinduló háttérzene WordPress weboldalra

A TV-n megjelenő képváltogatós weboldal című cikkben volt már szó arról, hogyan lehet háttérzenét beállítani (és miért volt erre szükség ott) weboldal mögé. Az ott mutatott megoldás sajnos már nem használható, ezért hoztam egy újat.

Milyen bővítményt használjak?

Már bővítmény sem kell a weboldalra való mp3 beágyazásához, ugyanis a WordPress alaprendszer része lett. Az alábbi kódot a tartalom HTML nézetébe illesztve elindul automatikusan a zene lejátszása a háttrében.

zenebeágyazás kódja WordPress-ben

Ilyen lejátszó fog megjelenni (most kivettem az automata indítást, hogy ne legyen idegesítő):

Egy apró kiegészítés: A https://stackoverflow.com/questions/50490304/how-to-make-audio-autoplay-on-chrome/51928885#51928885 link alatt is van jól működő megoldás, amely akkor jöhet jól, ha a forráskódba szeretnél betenni audio-lejátszás kódot.

Jó tudnod!
Egyes böngészők tiltják az automatikusan elinduló zene lejátszását.

Miért ne használj háttérzenét egy weboldalon?

A fenti esetben „indokolt” a zene használata, ám egy hagyományos üzleti weboldalon nem illik háttérzenével megijeszteni (15 éve is ciki volt) a látogatókat. Nagyon sokan zsigerből csukják be a „megszólaló” weboldalakat. Nem beszélve arról esetről, amikor ott alszik valaki mellett a párja/gyermeke. Az ilyen nem fogja keresni a leállítás gombot, hanem egyből otthagyja a weboldalt, és egészen biztosan nem fog pénzt költeni nálad. Ne használj háttérzenét!

Borítókép:
https://www.flaticon.com/free-icon/treble-clef_2227

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.