Pinterest profil, tábla, pin beágyazása a weboldalra

Szeretnél a weboldaladon (pl.: blogbejegyzésben, oldalon, oldalsávon) egy-egy Pinterest táblát, profilt, vagy pinnelt elemet beágyazni? Természetesen WordPress alapokon ez sem okozhat problémát! Néhány egyszerű lépést követve pár perc alatt te is meg tudod oldani!

Ehhez látogass el a Pinterest Developers ún. Widget Builder oldalára, és kövesd az alábbi videón látottakat. A Widget Builder név ne tévesszen meg, nem csak az oldalsávra lehet vele beágyazni, csak a Pinterest más hív widgetnek, mint a WordPress! 🙂

Pinterest profil, tábla, pin beágyazása a weboldalra:

Törlődik beágyazott Pinterest elem mentés/frissítés után?

Sajnos a WordPress kezelőfelülete automatikusan töröl bizonyos html és egyéb kódokat. Ez azért van, hogy nehogy véletlenül kártékony/nem jól működő/elavult/stb. kódot tudjunk a weboldalunkra juttatni, illetve hogy a forráskód „tiszta” maradjon. A Pinterestes beágyazó kódot is ilyennek érzékeli a WordPress, és „kilöki” magából.

Mégis mi a megoldás?

  • Kicsit körülményes, de működő megoldás: A Pinterestes beágyazós kód HTML nézetbe való helyezése legyen a tartalom szerkesztésének utolsó lépése. Utána már NE válts vissza „Grafikus” nézetre, így a kód az oldalban fog maradni! Beágyazás előtt mindig ments el a kódot a gépedre, hogy kéznél legyen, ha bármi balul sülne el.
    • Mit tegyél, ha mégis szerkesztened kell a tartalmat? Az egyik lehetőség, hogy „HTML” nézetben szerkeszted a kérdéses tartalmat. A kérdéses tartalom módosítása előtt mindig nyiss egy új bejegyzést/oldalt és állítsd át a nézetet „HTML” nézetre (erre azért van szükség, mert ha mást is szerkesztesz, és azt „Grafikus” nézetben teszed, akkor a következő szerkesztésnél ez lesz az alapértelmezett nézet, azaz automatikusan törlöd a beágyazást akkor, ha azt a tartalmat így nyitod meg szerkesztési céllal). Majd így nyisd meg a beágyazást magában foglaló tartalmat. Így nem fog elveszni a beágyazás. Ha szükséged van a „Grafikus” nézetre, akkor szerkesztés előtt a „HTML” nézetből másold ki a beágyazás kódját, válts „Grafikus” nézetre, szerkeszd meg a tartalmat, majd a folyamat legvégén másold vissza a „HTML” nézetre a beágyazás kódját.
  • Kevésbé körülményes, ám felesleges plusz a weboldalon: keress bővítményt a Pinterest táblák beágyazására.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“Pinterest profil, tábla, pin beágyazása a weboldalra” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Kedves Ádám, a videó szerint csinálok mindent. Láblécbe bekerült, aminek oda kell, html nézetben a bejegyzésbe beteszem a kódot, frissítek, átmegyek grafikus nézetbe, ott is frissítek, és csak egy üres sor jelenik meg a pin helyén… visszamegyek forrás nézetbe, és amit beszúrtam kódot, átírta  -re… többedik próbálkozásra is ez történik. Van esetleg ötleted, hogy mit csinálok rosszul?

    Köszönöm, üdv.: Bea

  2. Köszönöm szépen! Tényleg, így már beugrott, hogy találkoztam máskor is ezzel a jelenséggel, csak nem gondoltam rá.

    Köszönöm!

  3. Kedves Ádám,
    pont ezzel a problémával küzdök, azzal súlyosbítva, hogy nekem egy Cherry framework 3.5-ös sablonom van (teszt üzemmódban, az éles oldalt akarom ezzel kicserélni, mert x@), amibe nem nyúlnék bele, mert a footer.php is egész máshogy néz ki.
    Én is kerülöm a felesleges pluginokat, most mégis inkább ezt a megoldást választanám. Tudnál ajánlani olyan bővítményt, amivel be tudnám ágyazni a Pin-eket a bejegyzéseimbe?

    Előre is köszönöm a segítségedet és hepi új évet kívánok!
    üdv: Éva

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.