Időjárás widget

A várható időjárás általában mindenkit érdekel, ezért is népszerű a weboldal tulajdonosok körében az oldalsávban elhelyezett előrejelző widget.

A WordPress.org oldalról közel kilencven időjárással kapcsolatos plugin tölthető le, de most végre elkészül az ismereteink szerint első hazai fejlesztésű időjárás előrejelző bővítmény.

Mit tud ez az új kiegészítő?
Nos, meglepően szép designt ad, és eltér az Amerikában népszerű időjárás megjelenítésektől, és jobban illeszkedik a hazai ízléshez. A widget mérete szabadon változtatható 72 pixeltől felfelé, így szinte bármilyen oldalsávba jól beilleszthető. A szélességtől függően változik az előre jelzett napok száma is. Ez legfeljebb öt nap lehet, de ez több mint amit a legtöbb ilyen kiegészítő nyújt.

A widget három alapdesignt nyújt (fekete, fehér és színes), de  lehetőség van egyedi színek beállítására is, amivel a widget jobban belesimítható oldalunkba.

A plugin jelenleg több mint 15 ezer településre vonatkozóan ad előrejelzést, Magyarország esetén közel félszáz város választható. Az előrejelzést ez esetben a Yahoo időjárás előrejelzése adja. De a fejlesztőnek van egy kis bónusza a hazai alkalmazóknak. Van külön magyar verzió is, ami az Esőtánc előrejelzését használja fel, és így sokkal pontosabb előrejelzést ad, mint a magyarországi helyzetet nem túl pontosan megfogó nemzetközi oldalak. A magyar verzió a fejlesztő oldaláról tölthető csak le.

Letöltés:

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.