Karbantartás módban maradt WordPress weboldal – megoldással!

Rányomtál valamelyik (WordPress, bővítmény, vagy kinézet) frissítésre, majd az lefutott (vagy nem), és még mindig karbantartás módban van a weboldalad? Mutatom a hiba okát, és a megoldást.

Ha frissítés közben megnyitod a weboldaladat egy másik böngészőfülön, akkor a következő üzenetet fogod látni:

„Tervezett karbantartási munkák történnek, ezért a honlap tartalma jelenleg nem elérhető. Pár perc múlva érdemes lesz visszatérni.”

Amint a frissítés befejeződött, az üzenet helyett ismét a weboldal jelenik meg. Az üzenet egy .maintenance nevű fájl létrejöttével jelenik meg (amely a frissítés megkezdésekor jön létre a szerveren – ez mondja meg a WP-nek, hogy most frissül valami, és ezért az oldal helyett az üzenetet jelenítse meg), és ennek automatikus törlésével (a frissítés végén) tűnik el.

Ha a frissítés során probléma merül fel, akkor a .maintenance fájl nem törlődik a szerverről, és a weboldal „úgy marad”.

A leggyorsabb megoldás:

Be kell lépni a tárhelyre FTP-n keresztül, és törölni kell ezt a fájlt:

Ha nem szeretnél FTP-zni, akkor egy arra alkalmas – a tárhelyesed által biztosított – fájlkezelővel is tudod törölni ezt a fájlt, pl. cPanel-en keresztül.

Ha még mindig hibás a weboldal

Előfordulhat, hogy a weboldal helyreállítása után még mindig hiba van valamelyik bővítményben, ezért hibásan működik a weboldal. Ekkor FTP-n keresd meg a bővítmény mappáját a wp-content/uploads/plugins mappában, és nevezd át bármi másra. Pl.: wordpress-seo helyett legyen wordpress-seo-x a mappa neve, ha a Yoast SEO okoz gondot. Ez az átnevezés garantálja, hogy a bővítmény kikapcsolásra kerüljön, így a hiba – átmenetileg – megszűnik.

Az oldalad immáron újra működik, és már csak a jelentkező hibát kell megoldani, vagy a hibát kiváltó bővítményt törölni, esetleg lecserélni.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.