Sikertelen átvitel FileZilla alatt [megoldással]

Ha FileZilla programot használsz ahhoz, hogy FTP-n keresztül mozgass a géped és a tárhelyed között fájlokat, akkor belefuthatsz abba a hibába, hogy a „Sikertelen átvitelek” fülön is lesz néhány fájl.

Mi okozza a sikertelen átviteleket?

  • A leggyakoribb ok, hogy a kiszolgálóval megszakad a kapcsolat. Ekkor ismét csatlakozni kell a tárhelyhez, és újra el kell indítani a letöltést.
  • A Windows-on belül van egy korlátozás, amely szerint 255 karakteresnél hosszabb fájl-útvonalakat nem tud kezelni hiba nélkül. Példa a hibára:

Mi a megoldás?

A számítógépen valamelyik meghajtó (pl.: C) gyökérkönyvtárában létre kell hozni egy egy karakteres mappát (mivel így – pl.: C:/m – az nem fog sokat levenni a 255 karakterből, szemben pl. egy C:/Users/szucsadam/Desktop/20190412-weboldal-mentes/FTP elérésű mappával, ami ez előzőhöz képest +51 karakter hosszúságú), és ezeket a fájlokat oda kell lementeni. Ha túl sok van belőlük, akkor a legegyszerűbb az, hogyha a teljes mentést ebbe a mappába hozod létre.

Így máris sikeressé válik az előbb sikertelen fájlok letöltése is:

Köszönöm Balázsnak a cikk-ötletet, aki a levelével világított arra rá, hogy érdemes lenne erről is írni: „Rájöttem, hogy a mappaszerkezet elég mély, s ezen fájlok a legmélyén voltak. S mivel nem egy meghajtó gyökérkönyvtárában kezdtem a mentést, a fájlnév a teljes útvonallal meghaladta a 255 karaktert. A kimaradt 2 fájlt leszedtem külön, a mentést a tároló meghajtó gyökerébe rakott mappába mozgattam és a hiányzó fájlokat a helyükre másoltam. Lehet, hogy érdemes felhívnod erre az ügyfelek figyelmét, ha valaki laikus, akárhogy igyekszik, akkor sem lesz hibátlan a mentése…”

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“Sikertelen átvitel FileZilla alatt [megoldással]” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.