Kétfaktoros hitelesítés WordPress belépéshez

A WordPress könnyen összeköthető a Google Authenticatorral (Google Hitelesítő), és a végeredmény a még biztonságosabb, kétfaktoros hitelesítés lesz.

Mi az a kétfaktoros hitelesítés?

Leegyszerűsítve: A hagyományos név+ jelszó kombináció mellett egy másik azonosítási mód. Ez nem azt jelenti, hogy ahol kétfaktoros hitelesítés van, ott nem kell név+jelszó, hanem azt, hogy ezek felett, ezeket kiegészítve szükséges a belépéshez még egy módon azonosítani magunkat.

Hol találkozhattál már kétfaktoros hitelesítéssel?

A két legismertebb helye:

  • Banki felület (netbank) belépő felületén (+ SMS alapú hitelesítés, vagy mobiltoken hitelesítés).
  • Facebook, Google fiók SMS-kódos beléptetés.

Hogyan lehet a WordPress-ben is kétfaktoros bejelentkezés?

A legegyszerűbben a Google Hitelesítővel. Fel kell hozzá telepíteni egy bővítményt a weboldalra, illetve a telefonra a Google Hitelesítő alkalmazást, és a kettőt egy pillanat alatt össze lehet szinkronizálni.

Innentől kezdve a belépő oldalon a név+jelszó megadása után meg kell adni a Google Hitelesítő által generált számsort is, így garantálva azt, hogy illetéktelen még nehezebben léphessen be a weboldalra.

Mi van ha újra kellett telepíteni a telefonodat?
Nem probléma. Vannak biztonsági kódok a belépéshez, illetve szükség esetén FTP-n tudod deaktiválni a bővítményt, vagy éppen (profiknak) az adatbázisból is megoldható a bejutás.

Mutatom videón a fentieket, illetve a konfigurálást:


Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.