Really Simple SSL: az eredeti állapot visszaállítása [uninstall]

Miután a tárhelyszolgáltatód beállította az SSL tanúsítványt a domainedhez, akkor egy legegyszerűbb a Really Simple SSL bővítménnyel lehet beállítani a weboldalon a szükséges technikai dolgokat. De olykor hiba csúszik a gépezetbe, és arra lenne szükség, hogy visszaállj http-s verzióra a https-es verzióról. Szerencsére a bővítmény alkotói gondoltak erre is!

Itt írtam korábban arról, hogyan lehet a http kezdést https-re váltani, hogy a böngészők biztonságosnak ítéljék a weboldaladat.

Ha a bővítmény aktiválása után kizáródsz az admin felületről, tedd a következőt:

  • Csatlakozz FileZilla-val a tárhelyhez.
  • Keresd meg a wp-content/plugins/really-simple-ssl mappát.
  • Látsz egy „force-deactivate.txt” fájlt, ezt nevezd át erre: „force-deactivate.php”.
  • Nyisd meg ezt a fájlt a böngészőben (a domaint cseréld sajátra): http://www.domain.hu/wp-content/plugins/really-simple-ssl/force-deactivate.php Igen, http! Ugyanis ha nincs SSL tanúsítvány a domainhez, akkor https alatt nem fog bejönni az oldal!
  • Ürítsd a böngésződ gyorsítótárát.

Ui.: Előfordulhat, hogy a biztonsági bővítményed letiltja a fenti url-t. Ha így van, a deaktiválás idejére a biztonsági bővítményt is kapcsold ki!

Forrás:
really-simple-ssl.com/knowledge-base/uninstall-websitebackend-not-accessible/

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.