Reszponzív és igényes megjelenésű táblázat létrehozása

A táblázatok használatát érdemes elkerülni a weboldalak tartalomfeltöltése során, mert a Google nem szívleli ezt a tartalomtípust. De mi van, ha elengedhetetlen? Mutatok egy elegáns megoldást!

Az alább bemutatott megoldással akár Excelből is feltölthetőek fájlok, amelyet a használt bővítmény „átalakít” olyan formába, hogy szépen nézzen ki. Illetve nem csak szép lesz, hanem reszponzív is, azaz a használt eszköz szélességéhez fog alkalmazkodni.

Sőt, különböző design-ok közül is lehet választani, szabályozható, hogy legyen-e keret a táblázatban, stb. A bővítmény alapvetően ingyenes, de a prémium verzióban akár előre definiált színsémák közül is lehet választani, így még jobban beintegrálható a designba a táblázat.

Egy példa, asztali nézetben:

És ugyanebből a táblázatból egy részlet mobiltelefonon történő megjelenítés esetén:

Látszik, hogy nem kell sem függőlegesen csúszkálni, hiszen az elemek egymás alá rendeződnek, sem felfelé nem kell görgetni, hogy tudjuk, hogy melyik mezőnek mi a neve, mert ez az érték bekerül az adatok mellé, az első oszlopba.

Két videót hoztam:
Az egyikben az alapbeállításokat (3:38) mutatom be, a másikban (2:07) pedig egy meglévő táblázat szerkesztését.


Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.