Tudtad, hogy a WooCommerce nem csak webáruházként használható?

Azt mindenki tudja, hogy a WooCommerce alapvetően egy webáruház motor. De abszolút nem csak erre használható. Jöjjön egy lista a további lehetőségekről!

A WordPress sokszínűsége, alakíthatósága közismert. De vannak olyan bővítmények, amelyek szintén sokrétűen hasznosíthatóak. A WooCommerce egy remek példa arra, hogyha továbbgondoljuk a meglévő funkciókat (vagy részeket), akkor mire tudjuk még használni – természetesen a klasszikus webáruházon túl. A listában lesznek meglepő felhasználási módok (igaz, többhöz kell külön kiegészítő), ugyanis a WooCommerce fizetési megoldásait pl. akkor is tudod használni, ha terméket sem árulsz.

Foglalási rendszer

A megfelelő bővítménnyel létrehozhatóak szobák, kiegészítők (pl.: extra reggeli), és foglalási naptár is. De vannak olyan kinézetek, amelyek külön bővítmény nélkül is megoldják ezeket a funkciókat. Pl. a Lava kinézet ilyen, ezzel már csináltam ilyen weboldalt szállásnak. A beépített fizetési módok pedig elintézik a piszkos anyagiakat.

Rendezvényre jelentkezés

Egy olyan virtuális termék létrehozásával, ahol beállítjuk a készletet (amennyien összesen jelentkezhetnek), könnyen kezelhetjük pl. egy 20 fő befogadására alkalmas teremben tartott előadásunk jegyeladásait.

Előfizetéses és tagság rendszer

A WooCommerce Subscriptions bővítménnyel könnyen meg lehet oldani, hogy egy megfelelő tanfolyamos bővítménnyel (pl.: LearnDash) együtt havi előfizetéses, zárt tagsági oldal legyen kialakítva. De olyat is lehet az előfizetéses bővítménnyel csinálni, hogy x termékért, vagy szolgáltatásért von le havidíjat a rendszer valakitől.

Ha nem fontos a rendszeres fizetés, akkor szimplán a fizetést lehet megoldani egy egyszeri fizetésért cserébe örökös hozzáférést kínáló tanfolyamért.

Facebook webáruház

A Facebook Store bővítménnyel a termékeket könnyen és szépen meg lehet jeleníteni Facebook oldalon is.

Aukciós oldalak

A WooCommerce Simple Auctions – WordPress Auctions bővítménnyel átalakítható a WooCommerce, hogy ne vásárolni lehessen, hanem licitálni. Látszik a licittörténet, és a győztes tud fizetni is a megnyert termékért.

Dropshipping és affiliate webáruház

Ilyeneket még nem csináltam, de a WooCommerce Dropshippers bővítménnyel megoldható ilyen felület kialakítása is.

Az Affiliate funkció pedig beépített termékfunkció. A termék típusánál a külső/affiliate terméket kell választani feltöltéskor. Egyébként a WooCommerce-ben lévő demo termékek importálásával ilyen minta is létrejön automatikusan.

Rendelés helyett ajánlatkérés

Nagyon népszerű funkció. Két megoldást is mutattam erre korábban:

Multivendor webáruház

Multivendornak hívunk egy webáruházat, amikor több értékesítő kínálja a portékáját rajta, és azokat külön-külön meg lehet venni (mint pl. az Ebay-en). Természetesen erre is van kiegészítő, a Product Vendors bővítmény.

Egyedileg dizájnolható termékek

Póló- és bögretervezés a klasszikus példa. Természetesen erre is van már rengeteg megoldás, pl.: Fancy Product Designer – ezek a bővítmények sajnos sokszor nem az igényeknek megfelelően működnek, így szinte biztos, hogy többet is ki kell próbálni ahhoz, hogy olyat kapjunk, amire szükségünk van.

Egyebek

Még a fentieknél is több dologra lehet használni a WooCommerce bővítményt, de a legfontosabb és legnépszerűbb irányok ezek. Az alábbi cikkben további ötleteket is találhatsz, nem akartam mindről írni.

A cikk forrása, ötletadója:
https://www.sitepoint.com/10-things-you-may-not-know-woocommerce-can-do/

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.