WordPress alapok: A Bővebben/Tovább gomb használata

Ha hosszú cikkeket írsz, bizonyára belátod, hogy a cikkek gyűjtőoldala egész hosszúra tud nyúlni. A „Bővebben” gomb pont ezt az esztétikai hibát hivatott kiváltani, emellett sokkal felhasználóbarátabb lehet a weboldalad cikkgyűjtő aloldala.

A szerkesztőfelületen található „Bővebben” gomb használatával egy átláthatóbb és szebb blogot kapsz, érdemes tehát használni.

Hogyan kell?
A szerkesztőfelületen van egy gomb, amelynek a neve: „Bővebben… tag beillesztése”. Ezt megnyomva bekerül egy szaggatott vonal a szerkesztőfelület grafikus nézetébe, és az ez után beírt szöveg nem fog látszódni a bejegyzéslistázó oldalon, csak a vonal előtti tartalom, amelyet érdemes egy bevezetőként megírni. A vonalnál egy „Tovább”, vagy „Bővebben”, vagy angolul „Read More” felirat fog megjelenni a weboldalon, amelyre kattintva olvashatóvá válik a teljes cikk. Mint pl. az index.hu-n, ahol látszanak a cikkek címei, és egy-egy mondat bevezető, majd a (ott nincs tovább gomb) címre kattintva olvasható az adott cikk.

Működése:

tovabb

A weboldalon ez így fog visszaköszönni:

tovabb2

A tovább gomb használata, videón:

ui.: Volt már arról szó, hogy az angolul megjelenő „more” szót hogyan kell lefordítani.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.