Ügyfélszolgálat: +36 70 623 8822

WordPress alapok: A Bővebben/Tovább gomb használata

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Bejegyzések, Cikk, Ingyenes videók, cikkek

Ha hosszú cikkeket írsz, bizonyára belátod, hogy a cikkek gyűjtőoldala egész hosszúra tud nyúlni. A “Bővebben” gomb pont ezt az esztétikai hibát hivatott kiváltani, emellett sokkal felhasználóbarátabb lehet a weboldalad cikkgyűjtő aloldala.

A szerkesztőfelületen található “Bővebben” gomb használatával egy átláthatóbb és szebb blogot kapsz, érdemes tehát használni.

Hogyan kell?
A szerkesztőfelületen van egy gomb, amelynek a neve: “Bővebben… tag beillesztése”. Ezt megnyomva bekerül egy szaggatott vonal a szerkesztőfelület grafikus nézetébe, és az ez után beírt szöveg nem fog látszódni a bejegyzéslistázó oldalon, csak a vonal előtti tartalom, amelyet érdemes egy bevezetőként megírni. A vonalnál egy “Tovább”, vagy “Bővebben”, vagy angolul “Read More” felirat fog megjelenni a weboldalon, amelyre kattintva olvashatóvá válik a teljes cikk. Mint pl. az index.hu-n, ahol látszanak a cikkek címei, és egy-egy mondat bevezető, majd a (ott nincs tovább gomb) címre kattintva olvasható az adott cikk.

Működése:

tovabb

A weboldalon ez így fog visszaköszönni:

tovabb2

A tovább gomb használata, videón:

ui.: Volt már arról szó, hogy az angolul megjelenő “more” szót hogyan kell lefordítani.Hasznos volt? Tetszett? Iratkozz fel a BEJEGYZÉSÉRTESÍTŐ-re:
AJÁNDÉK! Azonnal letölthető, 137 weboldal készítés hiba című, 55 oldalas tanulmány!

Címkék: , , , ,

Szólj hozzá!