Yoast SEO-ra való áttérés All in One SEO Pack-ról

Szóval eldöntötted, hogy váltani szeretnél az All In One SEO Pack bővítményről a Yoast SEO-ra? Úgy tűnik, hogy ez sok manuális munkával jár, illetve nagyon bonyolult folyamat. De nem így van. Pár egyszerű lépésben megcsinálható a váltás, és az adatok YOAST-ba való migrálása (nem kell kézzel átmásolni/beírni újra!).

Adatok importálás All In One SEO Pack bővítményből

4 fő lépés van:

  1. Telepítsd a Yoast SEO bővítményt a „Bővítmények” menüpont alatt.
  2. Aktivált a Yoast SEO-t.
  3. Kapcsold ki az All In One SEO Pack bővítményt. (ha a Google Analytics követőkódot az AiOSP-ben tároltad, mentsd el, és tedd vissza az oldalba majd)
  4. Menjd a „SEO” > „Tools” > „Import & Export” > „Import from other SEO plugins” menübe, ahol ezt fogod látni:

  1. Ha több SEO bővítményed volt fent korábban, válaszd az „All-in-One SEO Pack” opciót, majd nyomd meg az „Import” gombot.
  2. Meg is vagy az automata résszel. Az alábbi visszaigazolást látod:

Ez minden adatot beimportál az All In One SEO Packból. Ha ez a megoldás nem működik, akkor a SEO Data Transporter bővítménnyel tudsz próbálkozni, amellyel a különféle SEO bővítmények adatai mozgathatóak egymás felé.

All In One SEO Pack adatok importálva – és most?

Ha a fentiekkel megvagy, akkor beállíthatsz címsor sablont a SEO => Search Appearance menü alatt, illetve engedélyezheted az XML oldaltérképet a SEO -> General => XML Sitemaps menü alatt.

Utóbbira ha volt külön bővítményed (pl.: Google XML Sitemaps), akkor azt deaktiváld, illetve a robots.txt-ben is módosítsd az oldaltérkép elérhetőségét erre: oldalcim.hu/sitemap_index.xml.

A Search Console-on (ha használod – ha nem: használd!) jelentsd be a sitemap_index.xml nevű oldaltérképet, és töröld a régit.

Ha mindent rendben találsz, a folyamat végén a fenti képen látható „Clean” gombbal tudod törölni a régi, AIOSP bővítmény adatait.

Miért jobb a Yoast SEO, mint az All in One SEO Pack?

A Yoast SEO-ról írtam már korábban cikket. Ezen felül további előnye, hogy Google-szerű előnézetet láthatunk a cikkek és oldalak alatt, így sokkal jobban el tudjuk képzelni, hogy a beírt címsor és leírás értékek hogyan fognak megjelenni a keresőben. De ezen felül sok szempont alapján tudja elemezni a tartalmat a Yoast, amelyek alapján javítási lehetőségeket ajánl a szövegekre, képekre vonatkozóan, amelyeket ha megfogadsz, akkor teljesebb lesz a tartalmad keresőoptimalizálása.

A cikk forrása (saját kiegészítésekkel):
https://yoast.com/help/migrate-from-all-in-one-seo-to-yoast-seo/

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.