Ha azt szeretnéd, hogy ne a blogod jelenjen meg főoldalon

A WordPress weboldalak sajátossága, hogy alapértelmezett esetben az utolsó bejegyzések jelennek meg a főoldalon.

Ez nem minden esetben ideális. Ha nem kizárólag blogolásra használod a rendszert, akkor előfordulhat, hogy felmerül olyan igény, hogy pl. a „Magunkról” oldal legyen a weboldal főoldala, és a „Blog” vagy „Cikkek” menüpont alatt legyen elérhető maga a blog.

Mi a megoldás?

  1. Először létre kell hozni egy külön oldalt (nem bejegyzést!!), amelynek olyan címet kell adni, amellyel szeretnénk, hogy a weboldalhoz tartozó blog megjelenjen. A fenti példánál maradva „Blog” vagy „Cikkek” címet kell neki adni. A tartalom részt üresen kell hagyni, elég a címet megadni. Ezután ezt közzé kell tenni.
  2. A Beállítások => Olvasás menüpontra kell kattintani a WordPress adminisztrációs felületén, majd az „Első oldal” résznél ki kell választani egyet a már létrehozott oldalak közül. Ez lesz a weboldal főoldala.
  3. Ezután a „Bejegyzések oldala” résznél ki kell választani, hogy melyik menüpontra kattintva jelenjen meg a weboldalhoz tartozó blog. A lejjebb található képen a „Videók (blog)” elnevezésű oldalt állítottam be a bejegyzések oldalának, így ez azt eredményezte, hogy az összes bejegyzés a „Videók (blog)” menüpontra kattintva érhető el.
Beállítások - Olvasás menüpont
Beállítások - Olvasás menüpont

Ezt egyébként ellenőrizhetek ezen a weboldalon is, hiszen itt sem a blog jelenik meg a főoldalon, hanem a „Főoldal” menüpont, és a blog pedig a „Videók (blog)” menüpont alatt érhető el.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.