Nehezített WordPress telepítés

Egy nagyon súlyos tévhitet szeretnék eloszlatni a mai bejegyzésemmel, amellyel rengetegen megnehezítik a WordPress amúgy rémesen egyszerű telepítését.

Többektől hallottam már, hogy elakadnak a WordPress telepítése során, amikor a wp-config.php fájlt kell szerkeszteni, majd a /wp-admin/install.php-t kell futtatni. Soha nem értettem, hogy telepítés során miért kellene szerkeszteni ezt a fájlt, egyáltalán honnan veszik ezt az infót.

Néhány napja megoldódott a rejtély.

Kiderült, hogy a magyar telepítőcsomagban található wordpress\olvasdel.html fájlban írják azt, hogy úgy kell telepíteni a WordPress-t, hogy nyissuk meg a wp-config-sample.php fájlt, és szerkesszük meg benne az adatbázis kapcsolódáshoz szükséges adatokat.

NA KÉREM! EZ ÍGY HÜLYESÉG, AHOGY VAN!!!

Régen lehet, hogy nem volt webes telepítőfelület a WordPress-hez, de immáron 2013-at írunk, és évek óta elérhető a webes WordPress telepítő, ami létrehozza helyettünk a wp-config.php fájlt, de legrosszabb esetben is megmondja, hogy ezt és ezt mentsük el wp-config.php néven, töltsük fel, és jó lesz.

WordPress telepítéshez nem kell mást tenni, mint a WordPress fájljait felmásolni a tárhelyre, megnyitni a leendő weboldalunk elérhetőségét egy böngészőben, és végigkattintgatni a webes telepítőt az ott leírtak alapján.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.