WordPress bővítmény telepítés probléma

Ha a hagyományos módon – a WordPress adminisztrációs felületén – akarsz bővítményt telepíteni, előfordulhat, hogy nem jársz sikerrel, és a következő kép fogad:

Bővítmény telepítés fennakadás
Bővítmény telepítés fennakadás

A megoldás: A WinSCP programmal való kapcsolódás mintájára megadod a szervernevet, FTP felhaszálónevet és jelszót, majd a tovább gombra kattintasz. De ha sok bővítményt szeretnél telepíteni, valljuk be ez elég kényelmetlen megoldás, ennek kiküszöbölésére van a másik lehetőség: Meg kell nyitni a wp-config.php nevű fájlt, és a

define(‘DB_COLLATE’, ”);

sor alá kell a következőt beszúrni (kattints rá, és megnyílik új ablakban):

majd a „localhost” helyére kell a hostot, a „yourftpusername” helyére az FTP felhasználónevet, a „yourftppassword” helyére meg az FTP jelszót kell írni. Az idézőjeleket nem kell kitörölni, a fenti 3 sort kell beszúrni, majd az idézőjelben lévő szöveg helyére kell a tárhelyszolgáltatód által megadott, általam leírt adatokat beírni.

Ezután fel kell tölteni a módosított wp-config.php nevű fájlt a régi helyére, és innentől kezdve a bővítménytelepítés fennakadás nélkül fog menni, többet nem fogja kérni a rendszer az FTP adatokat.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“WordPress bővítmény telepítés probléma” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Szia
    Amit leírtál az nagyon jó, érthető, én viszont elég kezdő vagyok, félek, hogy elrontom, ezért szeretném még az megkérdezni, hogy a wp-config.php. fájlt hol tudom módosítani? Total commanderben FTP-n keresztül, vagy van ennek más módja is?
    Valamint a define(‘DB_COLLATE’,”); sor alatt van egy üres sor ide kell elkezdeni beírni a fentieket vagy enter-t kell előtte nyomni, esetleg ennek nincs is semmi jelentősége??
    Bocs a szőkeségemért…

  2. Szia
    köszi a leírást, érthető. De mi van akkor, ha a serveren nem a szokásos 21-es portot állítja be a rendszergazda az ftp-hez, és SFTP kommunikációt? WinSCP-vel gond nélkül be tudok lépni, de a WP saját FTP-je nem működik.

  3. Szia!

    Mit hívsz „WP saját FTP”-jének? Hogy érted, hogy nem működik? Mi történik amikor használni akarod? Mi a hibaüzenet?

    Ha a szokásostól eltérő módon van beállítva a tárhely, azt a szolgáltatók közölni szokták, tehát úgy működnie kell, ahogy a szolgáltató megadta.

    Ádám

  4. Szia Ádám!
    Kösz a kérdéseket! 🙂
    Saját Ftp-n a WP, és kiegészítők frissítéséhez, telepítéséhez használt felületet értettem. Egyébként megoldódott. Áttértünk biztonságos átvitelre és a protokoll nem az alap 21-es portot használja. Megkaptam a port számát, beírtam és rendbe is jött az átvitel.
    Üdv, Zsolt

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.