WordPress Easter Egg

Mi is az az Easter Egg?
Szoftverek fejlesztői gyakran tesznek a forráskódba rejtett dolgokat, amit csak bizonyos feltételek fennállása esetén lehet előhívni. Ezeket a rejtett funkciókat hívják “easter egg”-nek. Az ilyen rejtett funkciókkal tudják adott esetben egy lopott szoftverről bebizonyítani, hogy az az ő szellemi termékük, és nem azé, aki magát annak tünteti fel.

Milyen Easter Egg van a WordPress-ben?
Ahogy ezektől a fejlesztők által elrejtett megoldásoktól „elvárhatjuk”, normál használat során soha nem bukkannánk rájuk. Nincs ez másként a WordPress-ben sem. Egy olyan bejegyzést kell megnyitni, amelynek van legalább 2 mentett verziója (revision). Ezután az állapotok összehasonlítása funkcióval a bejegyzés egyik állapotát ÖNMAGÁVAL kell összehasonlíttatni. Ugye, hogy nincs értelme? Persze, az Easter Egg lényege, hogy ésszerű használat mellett ne fussunk beléjük!

De mi történik ezután? Íme a videó róla:

Holnapután megmutatom, hogyan kell likvidálni ezt a funkciót a WordPress-ből!

Ugye te rendszeresen törlöd ezeket a korábbi állapotokat? Ezzel is csökkented az adatbázisod méretét, és gyorsítod a weboldaladat!

Mióta van benne a WordPressben ez a funkció?

Már egészen a 2.6-os verzió óta! Íme erről is egy videó:

Az Easter Egg fogalom forrása, valamint annak megmutatása, hogyan tudsz snake-t játszani a YOUTUBE-n: link

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.