WordPress 3.6 Béta 1

A WordPress 3.6 Béta 1 már elérhető!

Ez a WordPress verzió még fejlesztés alatt van, így nem javasolt éles weboldalon használni. Inkább telepíts egy teszt WordPress-t az új verzióval (LETÖLTÉS). Ha van már teszt weboldalad, a WordPress Beta Tester bővítménnyel is ki tudod próbálni a 3.6-os verziót.

Már közel 3 hónapja fejlesztik az új WordPresst, és most jutott olyan állapotba, hogy már ki lehet próbálni. Érdemes letesztelni az összes használt bővítménnyel és kinézettel (saját fejlesztésekkel is!), hogy előre tudjuk, hogy minden megfelelően működik-e, illetve ha mégsem, azt jelezhessük a fejlesztőknek időben. A WordPress fejlesztői minden igyekezetükkel azon vannak, hogy az új verzió kompatibilis legyen a régebbi kinézetekkel és bővítményekkel, ez még ez csak Béta verzió, ezért előfordulhatnak hibák, amelyek még megoldásra várnak.

Mik az újdonságok a 3.6-os verzióban?

  • Bejegyzés formátumok: Különféle bejegyzés típusokat különféle módon tud megjeleníteni az új WordPress. A következő bejegyzés típusokat lehet majd létrehozni: Kép, Galéria, Link, Videó, Audió, Chat, Állapot, Idézet, Széljegyzet. Igazából elsőre úgy tűnik ritka haszontalan funkció, hiszen ezt az „újítást” a kinézetek nagyon nagy része nem kezeli, illetve eddig is létre lehetett hozni ilyen dolgokat.
  • Twenty Thirteen: Az előző évekhez hasonlóan az új WordPress verzióhoz készült alapértelmezett kinézet. A Twenty Thirteen színgazdag, blog központú kinézet, amely teljes mértékben támogatja az új bejegyzés formátumokat.
  • Audió/Videó: Bővítmény nélkül lehet beágyazni audió és videó fájlokat a weboldalba.
  • Jobb automata mentés: A bejegyzéseket helyileg menti az új rendszer. Ha a böngésződ összeomlik, a számítógéped meghal, vagy a szerver leáll, akkor sem veszik el a már befektetett munkád.
  • Fejlett bejegyzés zárolás: Lehetséges, hogy valaki éppen szerkeszt egy bejegyzést, amelyet megnyitsz, de előfordulhat, hogy csak „elaludt a billentyűzeten”. Könnyedén ki lehet „rúgni” a bejegyzés szerkesztőből, és ezzel elkerülhető a párhuzamos szerkesztés. Kép róla: ebben a cikkben!
  • Navigációs menük: Megújul a „Megjelenés” => „Menük” menüpont. Sajnos nem előnyére, kicsit nehézkesebb lesz a használata.
  • Revisions: A tartalmak előző állapotainak összehasonlító funkciója is át lesz szabva, ezt viszont könnyebb lesz használni a korábbi állapotához képest. Innen eltűnt az Easter Egg.

Az újdonságokról fogok készíteni videót is.

UPDATE, 2013. szeptember 11.: itt a videó is:

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!

WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.