WordPress 3.6 bemutató, újdonságok (Oscar)

2013. augusztus 1-én megjelent a Oscar Peterson jazz zenészről elnevezett, WordPress 3.6-os verzió.

Mik az újdonságok a 3.6-os verzióban?

  • Bejegyzés formátumok: Különféle bejegyzés típusokat különféle módon tud megjeleníteni az új WordPress. A következő bejegyzés típusokat lehet majd létrehozni: Kép, Galéria, Link, Videó, Audió, Chat, Állapot, Idézet, Széljegyzet. Igazából elsőre úgy tűnik ritka haszontalan funkció, hiszen ezt az „újítást” a kinézetek nagyon nagy része nem kezeli, illetve eddig is létre lehetett hozni ilyen dolgokat.
  • Twenty Thirteen: Az előző évekhez hasonlóan az új WordPress verzióhoz készült alapértelmezett kinézet. A Twenty Thirteen színgazdag, blog központú kinézet, amely teljes mértékben támogatja az új bejegyzés formátumokat.
  • Audió/Videó: Bővítmény nélkül lehet beágyazni audió és videó fájlokat a weboldalba.
  • Jobb automata mentés: A bejegyzéseket helyileg menti az új rendszer. Ha a böngésződ összeomlik, a számítógéped meghal, vagy a szerver leáll, akkor sem veszik el a már befektetett munkád.
  • Fejlett bejegyzés zárolás: Lehetséges, hogy valaki éppen szerkeszt egy bejegyzést, amelyet megnyitsz, de előfordulhat, hogy csak „elaludt a billentyűzeten”. Könnyedén ki lehet „rúgni” a bejegyzés szerkesztőből, és ezzel elkerülhető a párhuzamos szerkesztés. Kép róla: ebben a cikkben!
  • Navigációs menük: Megújul a „Megjelenés” => „Menük” menüpont. Sajnos nem előnyére, kicsit nehézkesebb lesz a használata.
  • Revisions: A tartalmak előző állapotainak összehasonlító funkciója is át lesz szabva, ezt viszont könnyebb lesz használni a korábbi állapotához képest. Innen eltűnt az Easter Egg.

Miért 3.6 „Oscar”?

A WordPress feljesztői mindig egy-egy Jazz zenészről nevezik el az aktuális verziót. Most Oscar Peterson lett a szerencsés.

WordPress 3.6 újdonságok, magyar nyelvű videón:

Megjegyzés a videóhoz:
A videón nem sikerült „előcsalni” a funkciót: Hogyan is néz ki az, amikor egy tartalmat éppen szerkesztő embert „kirúgunk”, hogy átvegyük az adott tartalom szerkesztését? Így:

WordPress 3.6 újdonságok, angol nyelvű videón:

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.