WordPress 3.9 bemutató, újdonságok (Smith)

Megjelent a WordPress 3.9-es verziója. A szokásoknak megfelelően most is egy jazz zenészről lett elnevezve, most Jimmy Smith-ről.

A WordPress 3.9 újdonságai

  1. Frissítették a szerkesztőfelületet. Az ígéret szerint ha Word-ből másolunk be valamit, akkor már nem lesz olyan szörnyű a végeredmény. A Word-ből beszúrás gomb el is tűnt a szerkesztőfelületről. A fejlesztésből kifolyólag előfordulhat, hogy azon bővítmények, amelyek a szerkesztőfelületet funkcionálisan kiegészítették/átalakították részben vagy egészben nem/hibásan fognak működni.
  2. A Megjelenés => Testreszabás menübe bekerült a widgetek kezeléséhez is egy előnézeti opció. Teszteljük a widgetek szerkesztése, hozzáadása, sorrendjük változtatása funkciókat! Itt anélkül lehet feltölteni/méretre vágni/kezelni fejlécképeket, hogy az előnézetet elhagynánk.
  3. Megújult – elegáns – kinézet telepítő, amely jobban belesimul a korábban megújított admin felülethez.
  4. A galériák immáron látszódnak a szerkesztőfelületen is, nem kell a várható végeredményhez megnyitni a weboldalt. A képek sorrendje könnyedén változtatható.
  5. A képek feltöltéséhez (galériába új kép feltöltésekor nem működik) csak „be kell dobni” a kép(ek)et a szerkesztőfelületre, és máris a média-feltöltő jelenik meg.
  6. Néhány dolog javult a képfeltöltéssel kapcsolatban. Sokkal könnyebb lesz változtatást végrehajtani a képen, miután azt már beszúrtad egy oldalba vagy bejegyzésbe. Már nem kell új ablakot nyitni azért, hogy méretre vágd, vagy elforgasd a képe(ke)t.
  7. Audió és Videó lejátszási listák létrehozása. Tölts fel pár zenét/videót, és próbáld ki! Remek megoldás!

WordPress 3.9 Beta 1 – videó bemutató

A videó vágás nélküli, ezért egy picit rosszabb minőségű a megszokottnál, ezért elnézést kérek. Illetve bénázok egy kicsit a widgetek előnézeti képének szerkesztésénél, mert először használtam a funkciót.

Miért nem vágtam ezt ki a videóból?
Hogy látható legyen, hogy annyira felhasználóbarát a felület kialakítása, hogy annak előzetes kipróbálása nélkül is pillanatok alatt rá lehet érezni a használatának módjára.

Letöltés:
WordPress 3.9 Beta 1

Bővítményes telepítés:
https://wordpress.video.hu/wordpress-beta-tester-bovitmeny/

Fejlesztőnek:

A https://wordpress.org/news/2014/03/wordpress-3-9-beta-1/ linken további technikai információk találhatók, amelyek fontosak lehetnek a kinézetek, bővítmények fejlesztése során.

Ahogy korábban is, most is érdemes ellenőrizni a saját fejlesztésű bővítmények és kinézetek kompatibilitását, hogy ne a végleges verzióra való átálláskor derüljön ki valamilyen hiányosság.

Frissítés
https://make.wordpress.org/core/version-3-9-project-schedule/ webcím alatt nyomon lehet követni a fejlesztés ütemezését. Eddig ~2 hét csúszásban vannak a fejlesztők, ha ezt „tudják tartani”, akkor 2014. április 28. körül lesz végleges WordPress 3.9

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.