WordPress 4.4 bemutató, újdonságok (Clifford)

Megjelent a 2015. december 8. napjára tervezett WordPress 4.4-es verzió, amely nevét Clifford Brown jazz zenészről kapta. Bemutatom a várható újdonságokat.

WordPress 4.4 újdonságok

Twenty Sixteen (2016) kinézet

Az előző évekhez hasonlóan megint egy új kinézet lesz az alapértelmezett. Egy „csodaszép”, gyászkeretes kinézetről van szó, na de persze nem a gyári kinézetei miatt szerettük eddig sem a WordPress-t 🙂

Adtak hozzá 5 színsémát (a Megjelenés => Testreszabás menüben érhetőek el), de szót sem érdemes pazarolni rájuk, olyan förtelmesek, pl.:

Pozitívum viszont, hogy ugyanitt, a bal oldalon egy kicsit testre lehet szabni a gyári színeket.

Megjelenés => Testreszabás menü változás

Mostantól itt is be lehet állítani, hogy a főoldalon mi legyen: egy statikus oldal, vagy a bejegyzések?

Reszponzív képmegjelenítés

A 4.4-es verzióba integrálják a RICG Responsive Images bővítményt, amely segítségével a WordPress weboldalak megtekintése még nagyobb élményt fog nyújtani azáltal, hogy a rendszer figyelembe veszi a képmegjelenítésnél az böngészőt futtató eszköz képernyőméretét, felbontását. Ebből kifolyólag a képek betöltése is optimalizált lesz, azaz gyorsabbá válnak a weboldalak is. Részletek itt.

Beágyazások

Az új verzióba szinte minden olyan helyről (természetesen az eddigi beágyazási lehetőségek is maradnak) be lehet majd ágyazni tartalmakat, amelyek támogatják az ún. „oEmbed” szabványt. Ebből kifolyólag akár egy másik WordPress bejegyzését is beágyazhatjuk a weboldalunkra, amely eredményeképpen a tartalom előnézete fog látszani a weboldalon. A beágyazandó cikket kiszolgáló másik WordPress weboldalnak is min. 4.4-es verziójúnak kell lennie, hogy a beágyazás működjön! Ha eddig erre külön bővítményt használtál, a továbbiakban nem lesz rá szükség!

Egyéb, fejlesztőknek szánt eszközök. Részletek, angol nyelven:

Kivonat megtekintése

A bejegyzések listázásánál megjelenik egy „Kivonat megtekintése opció”, amely választásával a bejegyzések listájánál megjelenik annak kivonata is:

Felhasználók => Saját adatlap menü változása

Bekerült egy Profilkép rész, ahol a Gravatar képünk (az, amit egy gyors – a WordPress weboldalon használt e-mail címmel – regisztráció után a en.gravatar.com címen feltöltünk) jelenik meg. További tudnivalók a Gravatar képről itt.

A hozzászólást előre!

A hozzászólás mező elölre került a hozzászólás résznél. Eddig a Név, E-mail, Honlap mező UTÁN volt, most eléjük került.

Melyik újdonság tetszik a legjobban? Mit szólsz hozzájuk? Görgess lejjebb, és mondd el egy hozzászólásban!

A hivatalos videót (angol nyelvű) itt nézheted meg:

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.