WordPress 4.4 újdonságok

Már 4 béta verzió (elméletileg több nem lesz, egy héten belül jön az első RC verzió) kijött a 2015. december 8. napjára tervezett megjelenésű WordPress 4.4 verziójából, ezért bemutatom a várható újdonságokat:

Ha kiszeretnéd próbálni (éles oldalon ne használd!) megjelenés előtt az új verziót, akkor töltsd le és telepítsd, vagy telepítsd fel a WordPress Beta Tester plugint.

Jöjjenek az újdonságok:

1. Twenty Sixteen (20 16) kinézet:
Az előző évekhez hasonlóan megint egy új kinézet lesz az alapértelmezett. Egy “csodaszép”, gyászkeretes kinézetről van szó, na de persze nem a gyári kinézetei miatt szerettük eddig sem a WordPress-t 🙂

Adtak hozzá 5 színsémát (a Megjelenés => Testreszabás menüben érhetőek el), de szót sem érdemes pazarolni rájuk, olyan förtelmesek, pl.:

Pozitívum viszont, hogy ugyanitt, a bal oldalon egy kicsit testre lehet szabni a gyári színeket.

2. Megjelenés => Testreszabás menü változás:
Mostantól itt is be lehet állítani, hogy a főoldalon mi legyen: egy statikus oldal, vagy a bejegyzések?

3. Reszponzív képmegjelenítés
A 4.4-es verzióba integrálják a RICG Responsive Images bővítményt, amely segítségével a WordPress weboldalak megtekintése még nagyobb élményt fog nyújtani azáltal, hogy a rendszer figyelembe veszi a képmegjelenítésnél az böngészőt futtató eszköz képernyőméretét, felbontását. Ebből kifolyólag a képek betöltése is optimalizált lesz, azaz gyorsabbá válnak a weboldalak is. Részletek itt.

4. Beágyazások
Az új verzióba szinte minden olyan helyről (természetesen az eddigi beágyazási lehetőségek is maradnak) be lehet majd ágyazni tartalmakat, amelyek támogatják az ún. “oEmbed” szabványt. Ebből kifolyólag akár egy másik WordPress bejegyzését is beágyazhatjuk a weboldalunkra, amely eredményeképpen a tartalom előnézete fog látszani a weboldalon. A beágyazandó cikket kiszolgáló másik WordPress weboldalnak is min. 4.4-es verziójúnak kell lennie, hogy a beágyazás működjön! Ha eddig erre külön bővítményt használtál, a továbbiakban nem lesz rá szükség!

5. Egyéb, fejlesztőknek szánt eszközök. Részletek, angol nyelven, stílszerűen gyászjelentés stílusban 🙂

6. A bejegyzések listázásánál megjelenik egy “Kivonat megtekintése opció”, amely választásával a bejegyzések listájánál megjelenik annak kivonata is:

7. Felhasználók => Saját adatlap menü változása:
Bekerült egy Profilkép rész, ahol a Gravatar képünk (az, amit egy gyors – a WordPress weboldalon használt e-mail címmel – regisztráció után a en.gravatar.com címen feltöltünk) jelenik meg. További tudnivalók a Gravatar képről itt.

8. A hozzászólás mező elölre került a hozzászólás résznél. Eddig a Név, E-mail, Honlap mező UTÁN volt, most eléjük került.

Melyik újdonság tetszik a legjobban? Mit szólsz hozzájuk? Görgess lejjebb, és mondd el egy hozzászólásban!

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!

WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.