A szövegterület mérete oldalak/bejegyzések írásakor

UPDATE, 2016/09/10 – új WordPress verziókkal működő megoldás.
A cikk alján régi WordPress verzióval működő megoldást mutatok. A legújabb WordPress rendszerrel az alábbi videón bemutatott megoldás működik:

Letöltés:
Change WordPress Editor Size bővítmény

A régi WordPress verziókkal működő megoldás:
A mai cikk egy nagyon alap funkciót mutat be, de több ügyfélnél láttam már, hogy nem ismerik a következő trükköt, és a tartalmak szerkesztésekor egyszerűen alig látnak valamit a készülő tartalomból. A következő terület nagyságáról van szó:

Pedig ennek a méretezése nagyon egyszerű, sőt kettő nagyon egyszerű megoldás is akad erre:

1. Ez a lehetőség minden tartalom szerkesztésénél egységesen beállítja a látható tartalom méretét. „Beállítások” => „Írás” menüpont, majd itt a „Szövegterület mérete” rész után kell megadni egy számot, amely szám azt határozza meg, hogy mennyi sor látszódjon a tartalomból annak szerkesztésekor.

2. Ez a lehetőség csak az éppen szerkesztett tartalom szövegterületének méretét módosítja. Közvetlenül az oldal/bejegyzés szerkesztésekor, a szerkesztőfelület jobb alsó sarkában található „területnagyító” funkciógombot kell „megfogni” (hasonlóan egy widget-hez), majd lefelé/felfelé húzni. Így a szövegterület mérete nőni/csökkenni fog.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“A szövegterület mérete oldalak/bejegyzések írásakor” bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. Kedves Ádám!

    Borzasztóan hálás vagyok ezért az infóért! 🙂
    Én is a mini ablakban dolgozó, és ezért bosszankodók táborába tartoztam eddig.

    Üdv,

    Pap Ágnes

  2. Kedves Ádám!

    A 3.5.1-es magyar WordPresst telepítettem és a legelején egy oktatóvideó utsításai szerint emlékszem, hogy beállítottam ezt a 20 sor paramétert és most a beállítások/írás alatt nem látok ilyen opciót. Hogy tünhetett el?

    A másik kérdésem, hogy a szerkeztő felületnél a fenti képen látható választható formázási lehetőségeket tartalmazó ikon sorokból nálad 2 látszik, nálam pedig alig van opció, a sorkizárt szövegigazítás sem szerepel, mi az oka és hogyan lehet megváltoztatni?

    Üdv,
    Andi.

  3. Kedves Andi!

    Most én sem látom a legújabb verzióban. Lehet, hogy kivették ezt az opciót.
    A 2. sort az ALT+SHIFT+Z billentyűkombinációval tudod előhívni.

    Ádám

  4. Valóban rengeteg az anyag. Gratulálok.
    Mivel átnézni is soká tart jó lenne ha ami már nem kell
    /pl ez /az már nem lenne látható.

  5. Pontosan melyiket?

    Szerk.: Bocsánat, félreértettem a hozzászólásodat. A cikket ennek megfelelően frissítettem, és mutatok egy megoldást, amely a mai napon, akár a legújabb WordPress rendszerrel is működik.

    Köszönöm a hibajelzést!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.