Ügyfélszolgálat: +36 70 623 8822

‘kép’

WordPress videó: Pin it funkció a képekre

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Bővítmények, Videó

Akinek olyan weboldala van, amin sok kép van, érdemes kihasználni a Pinterest nevű közösségi oldalban rejlő lehetőségeket. Ez hasonlóan működik, mint a Facebook, csak itt a képek megosztásán van a hangsúly, és itt nem “lájkolunk”, hanem “pinelünk”.

Egyik ügyfelem felkérése miatt megoldást kellett találnom a következőre: Minden kép közepére kerüljön “Pin it” gomb, amely akkor látszódjon, ha a kép fölé visszük az egeret. Hasonlóan az itt látható képhez:

pin-it

A beépített megoldást a következő videón megmutatom:

    

PROFI képgaléria rendszer integrálása a WordPress-be

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Admin felület, Bejegyzések, Bővítmények, Hasznos lehet, Média, Megjelenés - Kinézet - Sablonok, Videó, WordPress biztonság

  • Ha sok száz képet szeretnél galériába rendezni WordPress weboldaladon, akkor PROFI megoldásra lesz szükséged.
  • Hogyan hozz létre galériákat és menedzselj ilyen sok képet?

A következő, ~23,5 perces videóból kiderül a képgaléria kezelés sok-sok fortélya!

    

Kattintható kép beszúrása a WordPress oldalsávba

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Bővítmények, Cikk, Hasznos lehet, Ingyenes videók, cikkek

Ha szeretnél egy kis reklámot elhelyezni a WordPress weboldalad oldalsávján, de nem vagy jártas a html nyelvben, nagy segítségedre lesz a most bemutatott bővítmény!

A fenti művelethez a Badge nevű bővítményt fogjuk segítségül hívni, amit pontosan erre a célra találtak ki!

A megszokott módon – a WordPress adminisztrációs felületén keresztül – a Bővítmény => Új hozzáadása menüpont alatt telepítsd fel a Badge nevű bővítményt, majd aktiváld.

Ezután menj a Megjelenés => Widgetek menüpont alá, és az újonnan megjelenő Badge nevű widgetet húzd át az oldalsávodra!

A megjelenő mezőket töltsd ki!

Egy példa a kitöltésre, amelynek eredményeképpen a következő kép:  meg fog jelenni az oldalsávon, és rákattintva a WordPress videók főoldala fog megjelenni:

  1. Cím: I Love WP (Ez lesz a widget neve)
  2. Link to Web Site: https://wordpress.video.hu (ha a képre kattintanak, ez a weboldal fog megjelenni)
  3. Link to Image: https://wordpress.video.hu/egyebek/heart-wordpress.png (ide kell bemásolni annak a képnek az elérési útvonalát, amelyet meg szeretnél jeleníteni az oldalsávon)
  4. Note: Rövid leírás (Ez lesz a reklám alatt megjelenő szöveg)

A bővítményt innen is le lehet tölteni: Badge letöltés

A bővítmény képekben:

Itt a 10000. WordPress bővítmény (videóval)!

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Bővítmények, Ingyenes videók, cikkek, Videó

A WordPress tartalomkezelő rendszer továbbra is töretlenül fejlődik, tegnap este megjelent a 10000. kiegészítő a rendszerhez.

A fejlesztők előtt tisztelgek az alábbi videóval, hiszen a több ezer fejlesztő nem sajnálja az idejét és a befektetett munkáját, és lankadatlanul készítik az újabb és újabb hasznos bővítményeket a rendszerhez.

A bővítmény nem tud sokat, és annyira nem is hasznos, de az mindenképpen nagy szó, hogy ez a 10000. bővítmény a WordPresshez.

RSS Add Image Header bővítmény:
A bővítmény segítségével egy képet illeszthetünk be az RSS feedünk elé, amelyet az RSS olvasó megjelenít, így eggyel több lehetőségünk van, hogy képi úton is erősítsünk a brandünket. Ha az RSS olvasód nem jeleníti meg a képet, az nem a bővítmény hibája, hanem az RSS olvasó hiányossága. Több olvasóval is próbáltam, és végül az RSS Bandit volt az, amelyik meg tudja jeleníteni a képet a feed elején.

Az alábbi videó nem tartozik a WordPress videók oktatócsomagba, ezért a benne elhangzott fogalmak részletezése sem teljes körű, illetve a videó sem tartalmaz vágást, és utólagos korrekciót!

Rendeld meg még ma a tagságod, és ismerkedj meg behatóbban a WordPress CMS rendszerrel!