Ügyfélszolgálat: +36 70 623 8822

‘bemutató’

WordPress 3.7 “Basie” – bemutató videó

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Cikk, Hírek, Ingyenes videók, cikkek, Videó

Mint a múlt héten már hírt adtam róla, hogy megjelent a WordPress 3.7 “Basie”. Utóbbi nevét a híres jazz zenész Count Basie után kapta, azaz nem szakították meg a sort a fejlesztők, ismét egy nagyszerű zenész előtt tisztelegnek az új verzió kiadásával egy időben.

Az újdonságokat már leírtam itt (frissítettem az új infókkal, tapasztalatokkal!), most egy videó formájában mutatom be, mely dolgokra érdemes odafigyelni az új verzióban.

Az automatikus frissítés kikapcsolásáról itt írtam.

A WordPress 3.8-as verziója decemberre várható.

WordPress 3.6 bemutató videó

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Cikk, Hírek, Ingyenes videók, cikkek, Videó

Korábban ígértem, (ahol az újdonságokat már leírtam vázlatpontokba szedve) hogy fogok csinálni az új verzióról is egy videót, íme – elkészült!

A WordPress 3.6 újdonságainak bemutatása:

ui.: A videón nem sikerült “előcsalni” a funkciót: Hogyan is néz ki az, amikor egy tartalmat éppen szerkesztő embert “kirúgunk”, hogy átvegyük az adott tartalom szerkesztését? Így:

WordPress 3.4 Béta 1 verzió – bemutató videóval

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Cikk, Hírek, Ingyenes videók, cikkek, Megjelenés - Kinézet - Sablonok

Április 5-én megjelent a WordPress 3.4-es, Béta 1-es verziója, amely az eddigi infók alapján a kinézetek kezelésének fejlesztését tűzte ki fő célul. Lentebb két videó és egy képgaléria!

Az új verzió májusra várható. Sajnos az alapértelmezett kinézet marad a Twenty Eleven (20 11), a Twenty Twelve (20 12) csak a 3.5-s verziónál várható.

Újdonságok:

  1. A telepítő első oldala egy kicsit megváltozott, de ez semmi fennakadást nem okozott.
  2. Kinézet testreszabás a “Previewer” segítségével. A módosítások eredménye mentés nélkül ellenőrizhető! (szerintem ez hasznos funkció) Sajnos az összes funkció csak akkor érhető el, ha minden itt megjeleníthető funkciót támogat a használt kinézet!
  3. Megújult kinézet kereső. Kicsit szellősebb, átláthatóbb, így felhasználóbarát megoldás lett az új. (ennek sok értelme nincs, eddig sem volt bonyolult) Valamint a kiválasztott kinézetről ismert információk, és az előnézeti képe is sokkal elegánsabban jelenik meg, mint eddig.
  4. Háttérkép és fejléckép immáron a médiatárból is közvetlenül kereshető. (eddig is volt közvetlen képfeltöltés, igazából szerintem mindegy, hogy betallózom a médiatárból a képet, vagy feltöltöm)
  5. A fejléckép mérete már nem fix, hanem állítható (olyan kinézeteknél, ahol persze ez a funkció megfelelően kezelve van). (ez bizonyos esetekben hasznos lehet)

WordPress 3.4 Béta 1 letöltés (csak teszt weboldal használd!)

WordPress 3.4 Béta 1 telepítés:

A videó elindulása után lehet annak minőségén állítani: a következő gombot kell megnyomni:  – majd a 720p(HD) opciót kell választani!

WordPress 3.4 Béta 1 rövid bemutató (ennek a minőségén is lehet állítani a fenti módszerrel!):

WordPress 3.4 képgaléria: