Ingyenes blogszolgáltató? Itt az élő példa, miért nem ajánlom!

Ezt látni az elveszett oldalakon

Aki a freeblog.hu blogszolgáltatást használja, az most nem örül. Nagyon nem. Történt ugyanis, hogy rendszerleállás volt Náluk, és olyan hiba keletkezett, ami a napi biztonsági mentéseket is érintette. A legutolsó napi biztonsági mentés, amit vissza tudtak állítani, az augusztus végi! Azaz az utóbbi ~2,5 hónapban keletkezett cikkek elvesztek, az azóta nyitott blogok törlődtek. Hát igen, az ingyenességnek ára van, akik most ráfaragtak erre, azok egy életre megtanulják, hogy az ingyenesség lemondással is jár!

Tehát ebből az esetből is látszik, hogy nem érdemes évi pár ezer forint kiadás miatt spórolni, és egy ingyenes blogszolgáltató mellett dönteni. Lehet, hogy évekig nincs gond, de csak egyszer legyen ilyen hiba, máris megbánja az ember a döntését, hogy miért nem fizetett évi pár ezer forintot domainért és tárhelyért!

Kiírás a rendszerhibáról az aszerk.freeblog.hu/archives/2011/11/10/Rendszerhiba/ url-en:

És egy megoldási javaslat az egyik freeblog.hu-s tag blogján, a kerberosz.freeblog.hu/archives/2011/11/11/igy_allitsd_vissza_az_elveszett_bejegyzeseket/ linken:

Fontos, hogy ezt minél előbb meg kell csinálni, mert amint a google is észreveszi, hogy azok a tartalmak eltűntek, frissíti az adatbázisát, és a blog mostani állapotával írja felül…

Egy másik megoldási javaslat az adminoktól, a „http://aszerk.freeblog.hu/archives/2011/11/11/Bejegyzesek_megmentese_Google_Readerbol_kozelito_megoldas/” linken:

Néhány vélemény a felhasználóktól (nem lennék a freeblogot üzemeltetők helyében 🙂 )

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.